Tarih: 02.04.2012 14:42

Havaalanı için davullu zurnalı kutlama!

Facebook Twitter Linked-in

Kalıcı terminal binasının temeli atılan Balıkesir-Körfez Havaalanı’na gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yılıdrım’ın havaalanına “Seyit Onbaşı Havaalanı” isminin konulacağını açıklaması, Koca Seyit’in memleketi Havran ilçesinde davullu zurnalı kutlamalarla karşılandı. 

Hafta sonu Balıkesir’in Edremit ilçesine gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yılıdrım, Balıkesir - Körfez Havaalanı’nda, 30 milyon TL’ye mal olacağı bilinen kalıcı terminal binasının temelini attı. Burhaniye ve Edremit ilçeleri arasında isim tartışmaları yaşanan ve yargıya kadar taşınan konuya son noktayı bakan Binali Yıldırım koydu. Temel atma töreninde konuşan bakan Yıldırım, havaalanını kimin yaptığını hatırlatarak başladığı sözlerine, “Hiç kimse kusura bakmasın. Bu yatırımın adı Seyit Onbaşı Havaalanı olacaktır. Var mısınız?” dedi ve törene katılan vatandaşların onaylamasının ardından isim tartışmaları son buldu.

 

 

DAVULLU ZURNALI EĞLENCE

 

 

Yapılan yeni yatırımlar ile birlikte uluslar arası uçuşlara hizmet verebilen havaalanın isminin Seyit Onbaşı Havaalanı olması, Koca Seyit Onbaşı’nın memleketi olan Havran ilçesinde büyük bir sevinçle karşılandı. Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, AK Parti Havran İlçe Başkanı Emin Ersoy, Bakan Binali Yıldırım’ın yanına giderek teşekkür etti. Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Emin Ersoy, açılın ardından Havran'a döner dönmez Hamambaşı Meydanı’nda ve AK Parti ilçe binası önünde davul çaldırıp zeybek oynadılar. Halk oyunu ekibinin gösterileri vatandaşların alkışlarıyla karşılanırken, önümüzdeki günlerde Balıkesir Körfez Havaalanı’nın yeni isminin resmen onaylanacağı öğrenildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —