Tarih: 24.05.2012 09:26

Hatalı ürünlere hapis cezası!

Facebook Twitter Linked-in

CHP’nin hatalı haritalara ilişkin soru önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı Yılmaz, içeriğinde harita bulunan tüm materyallerin incelendiğini açıkladı. Bakanın “İnceleniyor” dediği ürünler arasında deniz topu, tepsi de var.

 

 

CHP Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Tanju Özcan bazı haritalarda bazı bölgelerin Kürdistan ya da Ermenistan olarak gösterildiğini belirterek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verdi. Yılmaz Meclis’e gönderdiği yanıtta son 3 yılda 1653 haritaya uygunluk onayı verildiğini, 1005 adet haritanın hatalar tespit edilerek sahiplerine gönderildiğini bildirdi. Yılmaz, taleplerin 691’ine düzeltilmesinin ardından uygunluk onayı verildiğini, 314’ünün ise reddedildiğini açıkladı. 

 

 

 

HARİTALI ÜRÜNLER İNCELENİYOR

 

 

 

İçeriğinde harita olan her türlü ürünün incelendiğini anlatan Bakan Yılmaz gümrük müdürlüklerinin içeriğinde harita bilgisi bulunan her türlü kitap, dergi, yapboz, deniz topu, pano, tepsi, tişört ve benzeri eşyayı tebliğ gereği Harita Genel Komutanlığı’na veya Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı’na incelettirdiğini bildirdi. Yılmaz bu incelemenin ardından eşyaların yurda girişine izin verildiğini ifade etti. Yılmaz, harita numunelerinin incelenmesinde Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek ve ülke menfaatlerinin uluslararası platformlarda geçmişiyle birlikte bütünlük olgusunu zedeleyecek hususların tespit edilmesi halinde bunlara izin verilmediğini söyledi. 

 

 

 

2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS

 

 

 

Bakan Yılmaz, “Türk milletini, varlığını, bütünlüğünü, Türklük tarihini,manevi değerleri tehlikeye düşürecek nitelikteki atlas, küre ve benzeri doküman basanlar, dağıtanlar veya yayımlayanlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 1000 günden 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılmaktadır” bilgisini de verdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —