Tarih: 08.08.2012 15:16

HAS Parti kararını verdi!

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Genel Başkanlığı'ndan ayrılarak HAS Parti'yi kuran Numan Kurtulmuş, AKP ile birleşme kararını netleştirdi. Geçtiğimiz aylarda Başbakan Erdoğan'ı İstanbul Üsküdar'daki evinde ziyaret eden Kurtulmuş, bu görüşmenin ardından teşkilatıyla istişare etmiş ve genel merkez yöneticilerinden tam destek almıştı. Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde birleşme kararını aldıklarını resmen açıkladı. 

 

 

 

BAŞKANIMIZA UYARIZ  

 

 

 HAS Parti İl Başkanı Erol Pekcan, “Genel başkanımızın dediklerini yaparız. O karar vermişse bize de onun kararına uymak kalır” dedi. Parti teşkilatının önümüzdeki aylarda toplu olarak AKP'ye iltihak etmesi bekleniyor. 2010 yılında kurulan HAS Parti, kuruluşundan sonra sadece 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçime girmişti." dedi.

 

 

 

CİVELEK'E GİTMİŞTİ

 

 

Birleşme iddialarından sonra geçtiğimiz hafta AKP İl Başkanı Mahmut Civelek'e sürpriz bir ziyarette bulunan Erol Pekcan, basına kapalı görüşmede birleşme süreciyle ilgili geçişlerin nasıl olacağı konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. Pekcan, “İl başkanları olarak genel başkanımıza tam destek verdik. Onun vereceği karara uyacağımızı söyledik. Karar verilmiştir” dedi.

 

 

 

TABAN RAHATSIZ

 

 

 

Genel seçim çalışmalarında iktidar partisi AKP'ye yönelik ağır eleştiriler yapan HAS Parti'nin bütünleşme kararı, parti tabanında şok etkisi yaratmıştı. Birleşme sürecinde parti yöneticileri ve parti üyelerinin tamamının AKP'ye geçip geçmeyeceği tartışılırken İzmit ilçe başkanı Hayrettin Arıcan da, “Genel başkanımızın aldığı kararı destekliyorum, ama parti tabanında bir rahatsızlık olduğu doğru” diyerek gergin süreci doğruladı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —