Harekat planı hazır!

Harekat planı hazır!

Mehmetçik, Fırat’ın doğusuna harekat için emir bekliyor. Sınırdan 23-24 bin asker ve ÖSO üyesinin geçmesi planlanıyor. Birlikler, PKK’lı teröristlerin işgal ettiği bölgelere 10 ayrı noktadan girecek. Hedef, temizlikte ilk etabı 2 aya kadar sonuçlandırmak.

 

Fırat’ın doğusundaki terör unsurlarına düzenlenecek dev harekatın planlarına son şekli verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) harekatta alacakları görevler en ince ayrıntısına kadar belirlendi. Harekatı, Zeytin Dalı harekatını yöneten 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel emir komuta edecek.

İLK HEDEF TÜNELLER

Harekatın ilk hedefi terör örgütü PKK/YPG’nin ABD’li askerlerle birlikte hazırladığı tuzaklar olacak. Keşif uçuşları, sızma ve saha kestirmeleri ile belirlenen, tonlarca patlayıcı ile tuzaklanan tüneller patlatılacak. Ardından da önceden belirlenen stratejik hedefler hava ve karadan yoğun ateş altına alınacak. Hedefler imha edildikten sonra kara güçlerinin devreye girmesi planlanıyor.

24 BİN KİŞİ GİRECEK

Sınır hattında kazılan onlarca kilometrelik tüneli mayın deposuna çeviren PKK geçiş esnasında yapacağı patlatmalarla dev çukurlar açmayı hedefliyor. TSK, muhtemel sınır tuzaklarına karşı zırhlı geçişini sağlama adına seyyar rampalardan faydalanarak intikalin aksamasını önleyecek.

ÖSO ve TSK 10’dan fazla noktadan PKK’nın işgalindeki bölgeye girecek. Sınırı, 23 -24 bin kişilik TSK-ÖSO askeri geçecek. Harekatta 17 bin kilometrekare alan temizlenecek. Bilgi sızdırılma ihtimaline karşı harekat planının Suriye içlerindeki kısmı son ana kadar kimseyle paylaşılmayarak gizli tutulacak.

EK KUVVET YOLA ÇIKTI

Gerek duyulması durumunda devreye girmek üzere İdlip’teki ÖSO birliklerinden takviye güç yola çıktı. Bölgede bulunan Suvvar İdlib Grubu Komutanı Yeni Şafak’a yaptığı açıklama da bölgeden 8 ila 15 bin arasında değişen takviye birlik gönderileceğini söyledi.

2 AYDA BİTECEK

Batıda Cebel-i Ahlem bölgesinde başlayıp Resul Ayn’a uzanan 165 kilometrelik cephe koridorunun sınır bölümü PKK menzili dışında mevzilenecek. Hareket emri ile birlikte tüm birimler eşzamanlı olarak sıfır hatta mevzilendirilecek. ÖSO komutanları ve TSK yetkilileri arasındaki toplantıda Fırat’ın doğusuna yönelik terör temizliğinin ilk safhasının iki aylık zaman diliminde bitirileceği belirtildi.

TERÖRİSTLERİN CAN SİMİDİ ABD

Tel Abyad Meclis Başkanı Ekrem Dede, Zor Mağar’dan Resul Ayn’a uzanan sınır boyunca yüzlerce evin mayınlandığını ve Türk askeri ile ÖSO’nun geçişi sırasında patlatılacağını açıkladı. Dede, örgütün sınıra paralel tüneller yanında dikey tünellerle de Türkiye’ye geçerek intihar saldırıları yapmayı planladığını söyledi. Fırat Nehri’nin doğusunda yuvalanan terör odaklarına yönelik harekat öncesi PKK’lılarla görüşen Pentagon yetkilileri, harekat esnasında zor durumda kalan PKK’lıların ABD üslerine sığınabileceğini söyledi. Tel Abyad, Münbiç ve Resulayn’dan kaçan terörstler için Şeyh Abud, Ayn İsa 93 Tugay, Harab Işık Tel Semin bölgelerindeki ABD üsleri sığınma noktaları olarak belirlendi. Bu üslere sığınan teröristler ABD korumasında karadan ve havadan Rakka ve Kamışlı bölgelerine taşınacak.

Öte yandan harekatı engellemek isteyen Suud ve Birleşik Arap Emirlikleri yöneticileri bölgeye yeni bir heyet gönderdi. ABD’li sivil ve askeri yetkililerle birlikte Arap aşiretleri ve PKK elebaşıları ile görüşen Körfez heyeti 3. yol başlığı altında yeni bir formül görüşü ortaya attı. Haseke, Münbiç, Resulayn, Tel Abyad, Rakka ve Kamışlı hattına Peşmerge milisleri ile birlikte Körfez ülkeleri ve Mısır’dan getirilecek güçlerin yerleştirilmesini savunan Körfez heyeti, Faruk el Maşi, Muhammed Bennavi ve Ebu Adil isimli PKK terör örgütü yöneticileri ile yaptıkları toplantıda bu görüşlerini açıkça dile getirdiler. Heyet Eski SMDK Başkanı Ahmed Carban’ında 3. yol formülünü desteklediği açıklaması yaptı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK



Bingöl’de İRAP çalışmaları değerlendirildi

Babadağ Belediyesinin yapamadığı hizmetleri Denizli Büyükşehir ilçeye kazandırdı

Yunuslar tekneyle yarıştı: Kıyıköy açıklarında kartpostallık anlar

Türkeli Anadolu Lisesi’nden 5 il birinciliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında 3 tahliye

100 yıllık tarih yeniden canlandı

Samsun TSO Başkan Yardımcısı Beytekin: "Önceliğimiz, üretim ve ihracat gücümüzü artırmak"

RAMS Global, İtalyan lüks moda markası ETRO’ya stratejik ortak oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ‘Bizim Çocuklar’ 13’üncü Türkiye Halk Oyunları Yarışması açılışına katıldı

Ordu’da seyir halindeki kamyonet yandı

MTK Koleji’nden Cazda Zirve: Timuçin Şahin Quartet feat. Greg Osby konseri izleyenleri büyüledi

Erenler Belediyesi, 2025 yılında 4 bin 406 vatandaşa derman oldu

Dicle’de kan bağışı kampanyası

Güney Ege Kooperatifçilik Zirvesi GEKA’nın ev sahipliğinde toplandı

"Fehim Paşa Konağı" beğeni topladı

Zabıtayı gören dilenciler camiye kaçıp cemaatin arasına karıştı

Mardin’de tırın çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

ATSO Meclis Başkanı Öztürk: "İmara açılacak bölgelerde altyapının önceden tamamlanmasının yasal zorunluluk haline getirilmesi gerekiyor"

40 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, gardıroptan çıktı

Dayısının reddettiği miras borcu nedeniyle maaşına ve evine haciz konuldu

ÜNİPERSEN Başkanı Güzel: "Memurun geleceğini garanti altına alacak bir düzenleme maalesef gelmedi"

İskenderun’da hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

Payas’ta uyuşturucu operasyonu; 3 gözaltı

Geleceğin mühendislerinin tasarladığı elektrikli araçlar beğeni topladı

"Zamanın Ustaları" belgeselinden ilk görüntüler yayınlandı

Siirt’te bıçaklanmış halde ölü bulunan kadın Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Fen Lisesi öğrencilerinden muhteşem performans

Aydın Büyükşehir’den Nazilli’de temizlik ve bakım çalışması

Kayseri’de trafik 370 kamera ile güvende

Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu yenileniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.