Tarih: 16.11.2011 10:18

Hani ekonomik değişim?

Facebook Twitter Linked-in

CHP’nin renkli simalarından Hurşit Güneş, geçtiğimiz yıl eylül ayında eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibinin tasfiyesinin ardından gerçekleştirilen yönetim değişikliğiyle birlikte Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) seçilip Genel Başkan Yardımcısı oldu. İdari ve Mali İşlerden Sorumlu olarak bu görevi yürüten Güneş, kurulun en dikkat çekici isimleri arasında yer aldı. Bazı açıklamaları “gaf” olarak nitelendirilse de, Güneş hem 12 Haziran seçim dönemini ekonomik açıdan yürüten ekibin başı oldu, hem de ekonomi alanında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. 

 

 

AÇIKLAMALAR AZALDI

 

 

Genel Başkan Yardımcılığı görevi boyunca AKP’yi ekonomi alanında önemli argümanlarla eleştiren Güneş, bu görevden alındıktan sonra ise sessizliğe büründü. Halen çok önemli bir görev olan Parti Meclisi (PM) üyeliğini sürdüren Güneş, son günlerde sadece Kocaeli’deki bazı belediyelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis’te yaptığı bu basın toplantıları da hem yerel hem de ulusal basının dikkatini çekti.   

 

 

SÖZÜNÜ TUTMADI

 

 

Diğer taraftan Güneş, partililerin geniş bir kesimine göre de bir sözünü tutmadı. MYK görevinden alındıktan sonra, “Bundan sonra Kocaeli’ye ağırlık vereceğim” demesine rağmen, tıpkı Genel Başkan Yardımcılığı’nda olduğu gibi Kocaeli’de pek bulunmayan Güneş, son olarak parti bayramlaşmalarına katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —