Tarih: 08.01.2021 19:47

Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle bu çaylar hastalıklara karşı alınacak en iyi önlemlerin başında da gelir. Ancak hangi bitki çayının neye iyi geldiğini bilerek tercihleri yapmak, elde etmek istediğiniz olumlu sonuçlar açısından gerekli bir unsudur. Pharmolis doğal ve katkısız bitkisel çayları konusunda sunduğu geniş seçenek alternatifi ile hizmetlerini sunan bir markadır. Papatya, yeşil çay, rezene gibi tekli çaylarının yanı sıra karışık bitkisel çaylarıyla bütçe dostu seçeneklerle ihtiyaçlarınıza cevap verir.

En çok tercih edilen bitkisel çaylar ve faydalarını ise şu şekilde kısaca sıralayabiliriz;

Yeşil Çay: Güçlü bir antioksidandır. Kansere karşı ciddi bir koruma sağlar. Diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir. Özelikle metabolizmayı hızlandırdığı için diyet listelerinde de yer alır.

Papatya Çayı: Ağrı kesici özelliği vardır. Uyku bozukluklarında da tavsiye edilir. Stresi azaltmakta faydalıdır. Bağırsak problemlerinde de sıklıkla tercih edilir.

Rezene Çayı: Sindirim sistemi ve mide ağrılarının giderilmesinde yardımcı olur. Gaz problemlerini giderirken hazımsızlığı da önler.

Biberiye Çayı: Kabızlık sorunun çözülmesinde faydalıdır. Hafızanın güçlenmesi ve konsantrasyon artırılması içinde de kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra kan dolaşımını da hızlandırır.

Ihlamur: Soğuk algınlığı ve gribin en geleneksel tedavi yöntemidir. Ağrı kesici ve iltihap giderici özelliği vardır. Yatıştırıcı özelliği sayesinde strese karşı da etkilidir. İdrar söktürücüdür.

Adaçayı: Doğal antibiyotiktir. Beyin fonksiyonlarının güçlendirilmesi, soğuk algınlığında, sindirim ve mide problemlerinde tercih edilebilir.

Melisa Çayı: Yatıştırıcı özelliği vardır. Gaz, şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarının giderilmesinde yardımcı olur. Uçuk gibi virüslere karşı da oldukça etkili bir koruma sağlar.

Kuşburnu Çayı: Yoğun C vitamini içerir. Antioksidan özelliği ile enfeksiyonlara karşı korur. Yorgunluğa karşı enerji verirken, göz sağlığını da korur.

Bu çayların yanı sıra içerisinde yararlı birçok bitkinin yer aldığı karışık çayları da tercih edebilirsiniz. Pharmoils markasının sunduğu geniş seçenek alternatifi ile ihtiyacınız olan tüm bitkisel çaylara, hem doğal ve katıksız ürün seçenekleri ile hem de en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Bitkisel Çay Nasıl Hazırlanır

Bitkisel çayların hazırlanma süreçleri birbirlerinden farklı olabilir. Bazıları demlenirken, bazıları kaynatılır bazıları ise haşlanır. Ağırlıklı olarak yaprak bitki çayları demlenme şeklinde hazırlanır. Kök halindeki bitki çayları ise genellikle kaynatılma şeklinde hazırlanır.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —