Tarih: 07.10.2019 11:59

Hamasetin ve popülizmin çok yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Yusuf Aksu, 31 Mart seçimlerinden sonra yeniden yapılanma dönemine girdiklerini ve inşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız ilçe kongremizle de birlikte yeni bir sürece gireceğiz. Çayırova halkı bu dönem bize mecliste görev vermedi fakat bundan dolayı seçmenimize kırgın değiliz. Hatayı kendimizde arıyoruz ve demek ki biz halkımıza kendimizi yeterince anlatamadık diyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte inancımızın da gereği olarak hakkı savunmaya ve Çayırova halkının menfaatlerini korumaya devam edeceğiz’ dedi.

ABDULKADİR KARADUMAN: HAMASET VE POPÜLİZM KURUMSALLAŞTIRILDI

Programın ana konuşmacısı olan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman yaptığı konuşmada, günümüzdeki sorunlara dikkat çekerek, “Hamasetin ve popülizmin çok yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Özellikle milliyetçilik günümüzde maalesef vatandaşlara dayatılarak kurumsallaşıyor. Hamaset ve popülizm kurumsallaştırıldı. Bunlar maalesef günümüz Türkiye’sinde yaşadığımız tüm sorunların temelini oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR

İktidarın ülkeyi yönetemediğini, sadece algıyı yönetmeye çalıştığını ifade eden Milletvekili Karaduman, “Ekonomi noktasında belli bir sınıf Anadolu insanını eziyor. Bunun neticesinde bizim kalkınma hamlesi yapmamız lazım diyen ve statükoya itiraz eden bu hareket 20 yıl sonra söyledikleri ne varsa değiştirmek istedikleri ne varsa teslim oldular. Dün statükoya itiraz ettiğini söyleyenler, dindar oldukları için insanları kutuplaştıran yapıya itiraz ettiğini söyleyenler bu yapının doğurduğu bir parti haline geldi. Adalet diyerek geldiler adaleti yok ettiler. Özgürlük dediler aykırı fikir ve eleştirenleri düşman ilan edip yaşamları gasp ettiler. Birlik ve barış dediler kavgalı olmadığımız komşu ülke kalmadı ve ülkemizde kutuplaşmayı zirveye çıkardılar. Sonuç olarak Ak Parti kendi hikayesini kendi eliyle bitirmiş bir partidir” diye konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AİLEYİ ÇÖKERTİYOR

Konuşmasının son bölümünde Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son günlerin tartışmalı gündemi olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mevcut iktidarın hiçbir tartışma ve fikir alışverişinde bulunmadan imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’nin adeta aile yapısını çökertmek için kaleme alınmış bir metin olduğunu belirtti.  “Dünyada ilk olarak ve alelacele ülkemiz tarafından imzalandığı için İstanbul Sözleşmesi adını alan bu anlaşmaya dayanarak çıkarılan 6284 sayılı Aileyi Koruma ve Kadına Şiddeti Önleme Kanunu’nda yıkımı detaylandırıyor. 6284 sayılı Aileyi Koruma ve Kadına Şiddeti Önleme Kanunu’nun 2. maddesinde, kanunun uygulanmasında İstanbul Sözleşmesi’nin esas alındığı belirtilmektedir. Dolayısıyla aile kanunumuz, İstanbul Sözleşmesi aracılığıyla dış güçler diye yakındıkları ülkeler tarafından belirlenmiş oluyor. Yapılması gereken bu alanda çalışma yapan uzman ve akademisyenlerle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bir araya gelerek sağlıklı düzenlemeler yapılmalıdır. Buradan bu vesileyle bütün çevreleri; aileyi parçalayan, şiddete sebep olan, anneyi, babayı, çocuğu ayrı taraflar olarak gören bu sözleşme ve yasaya karşı birleşmeye çağırıyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —