Tarih: 11.10.2012 14:06

Hallerde elektronik dönem!

Facebook Twitter Linked-in

 

5957 sayılı Hal Kanunu’nun Kocaeli’de daha koordineli şekilde yürütülmesini sağlamak amacı ile meyve ve sebze tüccarları ve komisyonculara bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kocaeli Meyve Sebze Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği (KOMESKOM)’da gerçekleşen toplantıda meyve ve sebze alım satımı, devri, nakliyesi gibi işlerinde elektronik ortamda bildirimde bulunulması zorunluluğunun getirildiği aktarıldı.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

 

Sebze ve meyvelerin bir envanterinin oluşturulacağı ve devrim niteliğindeki yeni hal kanunu bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Avni Bahadır Bilim, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü ve aynı zamanda Kocaeli Hal Hakem Heyeti Başkanı Veysi Uzunkaya,  Kocaeli Meyve Sebze Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği( KOMESKOM) Başkanı Hüseyin Balkaya ve hal tüccarları, komisyoncuları ve diğer çalışanlar katıldı.

 

BİLDİRİLMEK ZORUNDA

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Veysi Uzunkaya’nın yaptığı sunumda 5957 sayılı hal kanununun ile meyve ve sebze ticaretiyle uğraşan tüccara, komisyoncuya, esnafa ve üreticiye birçok yükümlülükler getirdiğini ifade etti. Meyve ve sebzelerin alım satımı, devri, nakliyesi gibi işlerinde elektronik ortamda bildirimde bulunulması gerektiği bilgisinin verildiği sunumda www.hal.gov.tr linkine girerek bildirimde bulunmak zorunda olduğu aktarıldı.

 

CEZAİ İŞLEM

 

Toptancı hallerinde görev yapan hal tüccarları ve komisyoncularının elektronik ortamda nasıl bildirimde bulunacaklarının anlatıldığı toplantıda tüccar ve komisyoncuların aldıkları bütün malları elektronik ortamda bildirmediğinde cezai işlem uygulanacağı aktarıldı. Bildirimi yapılmayan malların ise satılsa bile sevk edilemeyeceği belirtildi.

 

HAL HAKEM HEYETİ

 

Toplantıda sebze ve meyve ticaretiyle uğraşan bütün tarafların aralarında çıkabilecek olan uyuşmazlıkların 50 bin TL’ye kadar olan kısmını valilik bünyesinde oluşturulan hal hakem heyeti tarafından çözüme kavuşturulacağı kaydedildi. 50 bin TL’ye kadar olan uyuşmazlıkların bu heyete getirilmeden mahkemeye kapalı olacağının bilgisi verildi.

 

ÇOK MEMNUN OLDUK

 

Kocaeli Meyve Sebze Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği( KOMESKOM) Başkanı Hüseyin Balkaya, hal kanununu çok yeni olduğunu ifade ederek bu kanunun en ince ayrıntısına kadar çalışanlar olarak öğrenilmesi gerektiğini ifade etti.  Yapılan bu toplantının kendilerini çok memnun ettiğini dile getiren Balkaya, verilen bilgiler doğrultusunda yeni hal kanununu uygulayacaklarını belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —