Halktan bağış değil, servetten vergi alınsın

Halktan bağış değil, servetten vergi alınsın

EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, karar alma sorumluluğunu kimseyle paylaşmayan iktidarın salgınla mücadele sorumluluğunu halka yıktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün koronavirüs salgını gündemiyle, video konferans yöntemiyle gerçekleşen Kabine toplantısının ardından "Biz bize yeteriz Türkiyem" adlı bir bağış kampanyası başlatıldığını duyurdu. Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, konuya ilişkin açıklama yayımladı.

Salgının ilk günlerinden bu yana iktidarın meslek örgütlerinin, sendikaların, siyasi partilerin ve uzmanların önerilerini dikkate almadığını belirten Erkan, bu süreçte sermaye gruplarına olağanüstü ayrıcalıklar tanınarak kaynaklar aktarıldığını ifade etti.

"SALGINLA MÜCADELE SORUMLULUĞU HALKA YIKILIYOR"

Erkan açıklamasına şöyle devam etti: "Halktan aldıklarını tekellere ve yandaş sermaye gruplarına dağıtarak gelinen nokta Erdoğan’ın ilan ettiği yaygın bağış kampanyasıdır. Böylece bir kez daha halkın sırtına ağır bir yük bırakılmaktadır. Karar alma sorumluluğunu kimseyle paylaşmayan, halkın taleplerine kulağını tıkayan tek adam yönetiminin yeni dayatması salgınla mücadele sorumluluğunu halka yıkmaktır.

Yeniden hatırlatıyoruz, bugün salgın nedeniyle çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümü kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin, zorunlu yıllık izin değildir. Bu badire halka gönüllü salma çıkarmayla da atlatılamaz. Türkiye’nin bir çadır devleti ya da kabile devleti olmadığını iddia eden iktidar mensupları bugün tam da kabile devleti yöneticileri gibi davranmakta ve halka avucunu açmaktadır.  

"KAYNAKLAR HALKIN İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILMALI"

Kaynak aranıyorsa; halkın çıkarlarıyla, ihtiyaçlarıyla hiçbir ilgisi olmayan Kanal İstanbul gibi israf ve yıkım projelerinden vazgeçilmeli, sınır ötesi operasyonlar sonlandırılmalı, askeri güçler çekilmelidir. Sarayın ve bürokrasinin şatafat israfı açıktır ve bu israfa son verilmelidir. Gerekli kaynak için halkın sırtından beslenen; milyonlarca liralık vergi ödemeleri affedilen, teşvik, destek vb adlar altında sürekli beslenen sermaye elini taşın altına koymalı; üretim ve hizmetler çalışanların hak kaybı olmadan durdurulmalıdır. Halk nasıl kazandığı ve harcadığı her kuruş için vergi ödüyorsa bu kesimler de halka olan borcunu ödemelidir"



Minik öğrenciler 112’yi yerinde öğrendi

İzmir’de konut satışları yüzde 0,5 azaldı

Yılbaşı öncesi İstanbul Caddesi’nde restoran ve kafelere "fahiş fiyat" denetimi

Bilecik’te emniyet ve jandarmanın araç filosu güçlendi: 67 araç hizmette alındı

Tayland-Kamboçya çatışmasında can kaybı 45’e yükseldi

Melikgazi Belediyesi kışa hazır

Bakırköy’de akıl almaz 40 bin dolarlık saat hırsızlığı kamerada

Kırşehir’de soğuk hava tarihi çarşıları sessizliğe bürüdü

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Genç kadın toplantı için beklediği dayısının silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmiş

Büyükşehir ekiplerinden Didim’de kapsamlı çevre temizliği

Arıcak’ta ‘Çocukluk Arkadaşım Olur musun’ projesi

Güllü’nün mezarı gül bahçesine döndü

Bergama’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Başkan Erdem: "Can güvenliği hepimizin önceliği"

Gaziosmanpaşa’daki Yeni Mahalle Evleri Konutları sahiplerine teslim edildi

Jandarmadan öğrencilere siber güvenlik eğitimi

Tomarza’da İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Bayburt’ta aile hekimlerinden ücret kesintilerine ve iş yüküne tepki

Vezirköprü’de mevsimin ilk kar yağışı

Yunus Emre Anadolu Lisesi Pansiyonu’nda ’İbrahim Eroğlu Erdem-Değer-Eylem Salonu’ açıldı

Sivas’ta göçük altında can veren şantiye müdürü, Bafra’da defnedildi

Niğde’de narkotik operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı

Alanyaspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu vaatlerin yerine getirilmesini istiyor

Çatak’ta dağ keçileri görüntülendi

Burdur’da haksız fiyat artışına 3 milyon 222 bin lira ceza

Bakan Ersoy: "Dil bir milletin sadece iletişim aracı değil hafızası, vicdanı ve yüreğidir"

Elazığ’da metruk binada yangın

Başkan Kurnaz: "İlkadım’ı ortak akılla yönetiyoruz"

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.