Tarih: 13.03.2013 13:04

Halk Üniversitesi KO-MEK ile okuyor

Facebook Twitter Linked-in

Yazar İclal Aydın ve Kocaelili engelli yazar Fatma Eyi’nin konuk olduğu programda duygusal anlar yaşandı. Eyi’nin şiirlerini okuyan İclal Aydın hem ağladı hem de ağlattı.

 

Ppojeye yoğun ilgi 

‘Kocaeli Halk Üniversitesi KO-MEK’le Okuyor’ projesinin tanıtım programına İclal Aydın’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, siyasi parti temsilcileri, daire başkanları ve çok sayıda KO-MEK kursiyerleri katıldı.

 

Kim demiş kadınlar okumuyor diye?

Usta oyuncu ve yazar İclal Aydın, “41 bin kitap projesi çok büyük bir çalışma. Eminim bu çalışma büyüyecek ve 82 bin kitap olacak. Çok gurur duydum, tebrik ediyorum” dedi. Aydın, “Hiç yazmayı düşünmemiştim. Hayat beni öyle sürükledi ki en çok okunan yazarlar arasında yer aldım. İyi ki de böyle oldu” şeklinde konuştu. “Kim demiş kadınlar okumuyor” diyen Aydın, Kocaelili engelli yazar Fatma Eyi’nin kitabından da şiirler okudu. Fatma Eyi’yi tebrik eden Aydın, Eyi’nin şiirlerini okurken hem hem ağladı hem de ağlattı. 

 

Toplumun mimarı kadındır 

Programda bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Toplumun mimarı kadındır. Çok okuyacağız, çocuklarımızı geliştireceğiz. Kendinize güvenecek hedefler koyacaksınız. Yeni hedefler belirleyeceksiniz” şeklinde konuştu. Fatma Eyi’nin kendisi için bir örnek olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu mücadele, bu umut hepimize örnek olsun” dedi.

 

Allah okuma iştahı versin 

Herkese kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Okuyalım ama bunun yanında hatıralarımızı da yazalım. Hayat bir sınav önemli olan bu sınavdan geçmek. Umut dolu olalım. Tüm herkese Allah okuma iştahı versin” diye konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının sonunda Fatma Eyi’nin kitabını okumaya başladığını ve bitirdiğinde de ayrıca arayarak tebrik edeceğini söyledi.

 

Kitap okuma alışkanlığı kazandırılacak 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012-2013 eğitim döneminde başlatılan ‘Kocaeli Halk Üniversitesi KO-MEK’le Okuyor’ projesiyle daha çok kişiye kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor. Toplumsal gelişmeye yönelik hazırlanan proje kapsamında tüm KO-MEK kurs merkezlerinde anketler yapılarak kursiyerlerin okumak istedikleri kitaplar belirlendi. Kursiyerlerin isteklerine göre temin edilen kitaplar kursiyerlere dağıtılmaya başlandı.

 

41 Okula kütüphane yapılacak 

‘Kocaeli Halk Üniversitesi KO-MEK’le Okuyor’ projesiyle birlikte hayata geçirilecek olan ’41 Bin Kitap 41 Bin Gelecek’ sosyal sorumluluk projesiyle büyük kapsamlı bir kitap bağış kampanyası başlatılacak. Bağışlanan kitaplarla kütüphanesi olmayan 41 okulun kitap ihtiyacı da karşılanarak kütüphaneleri oluşturulacak. 41 Bin Kitap 41 Bin Gelecek sloganıyla yürütülen çalışma neticesinde elde edilen kitaplar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda okul müdürlüklerine teslim edilecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —