Tarih: 13.06.2021 15:10

Hakan Yurtbaşı; Z Kuşağı Modasını Eleştirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

Yurtbaşı, Z kuşağının sevdiği ve ilgi gösterdiklerinin çok çabuk değiştiğini, bu değişime uyum sağlamanın ise oldukça güç olabildiğinden ancak Catch Jeans olarak sürekli olarak modayı yakından takip etmeyi başardıklarından bahsetti.

“Z Kuşağı Farklı Bir Kuşak”

Yurtbaşı yaptığı açıklamalarda şu şekilde konuştu: “Z kuşağı olarak isimlendirilen kuşağı anlamak için öncelikle nasıl bir dünyada doğduklarına bakmak gerekiyor. Onların doğdukları dünya teknolojinin baskın olduğu, pek çok şeye ulaşımın çok kolay olduğu ve her şeyden önemlisi global bir yapıya bürünmüş bir dünya. Z kuşağını belirleyen bu etmenler de onların yaşam pratiklerini de değiştirmiş oluyor. Her konuda olduğu gibi bu durum giyim tercihlerine de yansıyor,” dedi.

Z kuşağının daha önceki kuşaklardan çok farklı olduğunu belirten Yurtbaşı: “Z kuşağının alışkanlıklarında oldukça farklılıklar görülüyor. Örneğin daha önceki kuşakların beğendiklerini onlar beğenmiyor, Z kuşağının beğendiklerini ise önceki kuşaklar beğenmeyebiliyor. Çünkü Z kuşağı her zaman öncelikle kendisini öne çıkaran, yaşama kendi ekseninden bakmaya uygun bir kuşak,” diye konuştu.

 

3-214.jpg

 

“Z Kuşağını Anlamak Gerekiyor”

Özellikle giyim sektöründe sokak modasını yansıtan tasarımlar ile önemli bir marka haline gelmiş olan Catch Jeans’ı örnek gösteren Yurtbaşı: “Z kuşağının farklı bir kuşak olduğu kendilerinin olumsuz değerler taşıdığını göstermiyor. Onlara doğru şekilde ulaşmak, doğru şekilde iletişim kurmak ve beklentilerini karşılayacak şekilde yaklaşmak önem taşıyor. Z kuşağında eleştirilecek taraflar olabileceği gibi aynı zamanda örnek gösterilecek de pek çok özellik bulunuyor. Yaşama karşı daha bağımsız ve özgür bir tavır takındıkları için Z kuşağının yaşam pratiklerine de doğru yanıtlar vermeyi sağlamalıyız. Bu yüzden Catch Jeans olarak bizler sokak modasını temel aldığımız tasarımlarda Z kuşağına da hitap etmeyi başarıyoruz,” dedi.

Yurtbaşı aynı zamanda tasarımlarının Z kuşağı tarafından da beğenildiğini, sokak modasını yani günlük yaşamı yansıtan tasarımların Z kuşağında olanlar için çok daha özgürlük ve bağımsızlık anlamı taşıdığının da altını çizdi.

1-336.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —