• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,25% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5952,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "Göçmenlerin haklarını bu ülkenin yurttaşlarının haklarıyla eşitleyene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "Göçmenlerin haklarını bu ülkenin yurttaşlarının haklarıyla eşitleyene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

GÜNDEM 18.12.2025 13:42:23 0
HAK-İŞ Başkanı Arslan:
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Mahmut Arslan, "Göçmenlerin haklarını bu ülkenin yurttaşlarının haklarıyla eşitleyene kadar da biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkes ve her yerde insan olduğunu unutmayacağız" dedi.
HAK-İŞ Konfederasyonu, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında ‘Emek Perspektifinden Göç Hareketi’ konulu program düzenledi. Programda yabancıların iş gücü piyasasına erişimi, emek perspektifinden göç hareketi gibi konular ele alındı.
HAK-İŞ Konfederasyonu’nda düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, göçün temel sorumluluklarından biri olduğunu aktararak, "Göç konusunda hem ülkemizde hem bölgemizde hem de bütün dünyada olup bitenleri takip etmek bunlarla ilgili tecrübemizi geliştirmek ülkemize yönelik gelişmelere karşı duyarsız kalmamak onun bir öznesi olma konusundaki çabalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
8 Aralık’ın kendileri için dönüm noktası olduğunu dile getiren Arslan, "En büyük göç Suriyeli kardeşlerimizle olduğu için 8 Aralık bizim için tarihi bir dönüm noktasıdır. Suriye’deki devrimin gerçekleşmesiyle beraber Suriye Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin her gün daha da gelişmiş olması, daha yakın olması aslında bizim göç konusundaki önemli bir eşiği geçtiğimizi gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Ayın 25’inde tekrar Suriye’den bir heyetimiz Türkiye’ye gelecekler"
Suriyeli heyetlerle görüşmelerini sürdürdüklerini söyleyen Arslan, "Ayın 25’inde tekrar Suriye’den bir heyetimiz Türkiye’ye gelecekler. Türkiye’deki Suriyeli işverenlerin oluşturduğu dernek ve çeşitli kuruluşlarla bir ortak çalışma yapacağız. Suriyeli işverenlerin Suriyeli göçmenleri çalıştırırken özellikle çalışma izinleri dahil bir kısım haklarının güvence altına alınabilmesi için onlarla neler konuşmamız gerektiğinin gündemini oluşturduk. İnşallah hem Suriyeli Konfederasyonumuz hem de HAK-İŞ olarak bu çalışmaları yine işçi emek perspektifinden sürdürmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
Suriyeli vatandaşların çalışma izinleri konusundaki adımların sürdürüleceğini belirten Arslan, "Çalışma Bakanımızla da konuştuk. Bu konudaki muhataplarımızla da konuştuk. Yeni adımların geleceğinin umudunu asla kaybetmiyoruz. Türkiye bu istikametteki çalışmalarını devam ettirecek ve biz de destek olmaya devam edeceğiz. Çiftte standarttan uzak durarak insanları çeşitli gruplara ayırarak, bu grupları arasında ayrım yaparak, Türkiye tarih boyunca bir yanlışa düşmemiştir" diye konuştu.

"Göçmenlerin haklarını bu ülkenin eşit yurttaşlarının haklarıyla eşitleyene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"
Arslan, göçmenlerin eşit haklarla yaşamaları için çalışacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti:
"Göçmenlerin haklarını bu ülkenin yurttaşlarının haklarıyla eşitleyene kadar da biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü temel yaklaşımız herkes ve her yerde insan olduğunu unutmayacağız. Onun için de insan hakları konusundaki ülkenin eksikleri varsa bunların giderilmesi, insan hakları bağlamında yapılması gerekenleri yapmak ve gerçekten insanların hangi ülkeden geldiklerine değil, hangi işi yaptıklarına ve hangi haklara sahip olduklarının bizim için esas olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Yapacak çok işimiz var."
Programa Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Misyon Şefi Gerard Karl Waite ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök de katıldı.

Kahramanmaraş’ta kalaşnikov ele geçirildi: 1 tutuklama

Yolcu kapısından inen ehliyetsiz sürücü drondan kaçamadı: "Gafil avlandım" dedi, ceza makbuzuyla hatıra fotoğrafı çektirdi

Manisa FK’da Keçiörengücü hazırlıkları devam ediyor

Akıncı: "Antepfıstığında depolama süreçleri yeniden düzenlendi"

"Bir Kooperatif Macerası" galası

Tarsus’ta Kent Meydanı Projesi açılış için gün sayıyor

Bursa’da temiz hava seferberliği

Şanlıurfa’da tarihi geçmiş 8 bin şişe meşrubat ele geçirildi

Peskov, Türkiye’nin Rusya’ya S-400 sistemlerini iade edeceğini yalanladı

23 yıl hapisle aranan şahıs Iğdır’da yakalandı

Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı

Eğitimcilerin sesi Şehzadeler’de yükseldi

Yeşil enerji ile daha güçlü Samsun: GES ile 296 milyonluk tasarruf

Köşk Başçayır Ortaokulu öğrencilerinden lise gezisi

Silahlı kavgada ağır yaralanan futbolcu entübe edildi

Türk Eximbank ile Asya Kalkınma Bankası arasında kredi sözleşmesi imzalandı

Şahin’den o kuruma tepki: "Mahşeri vicdan bunu kabul etmez"

Tekirdağ’da hastane bahçesinde oksijen tüplerinin yanında yangın

Yoğun kış şartlarına zorlu parkurda hazırlanıyorlar

Erzincanlı genç kazada hayatını kaybetti

Oklubalı Mahallesi’ne modern koyun yıkama alanı

Doğu yine dondu

"Fareler ve İnsanlar" Yıldız Kenter Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu

Yıldırım’da dev dönüşüm

Okul, sokak kedisinin yuvası oldu

Nilüfer Belediyesi Spor Manifestosu’nu açıkladı

BUÜ Sosyal Bilimler MYO, özel sektörle bağlarını güçlendirecek

Köpeğin vefası: Sahibinin mezarından ayrılmayan köpek duygulandırdı

11. Girişimcilik ve Liderlik Programı iş dünyasının profesyonellerini gençlerle buluşturdu

MTSO 140. yılını kutladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.