Tarih: 19.02.2020 15:34

Hacamat Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

 

Hacamat yaptırmak için uzmanlardan tedavi günü ayıran kişileri büyük sorumluluklar bekliyor. Çünkü bir ameliyata girecek olan kişiler için nasıl belirli kurallar var ise hacamatın da kendisine özel zorunlulukları bulunuyor. Hastalar, hacamat öncesi yapılması gerekenler konusunda araştırma yapmalı ve not etmelidir. Tedavi uzmanı tarafından verilen bir yapılacaklar listesi var ise buna harfiyen uyulmalıdır. Kişiye özel uygulamalar dışında hacamat gününü beklerken aşağıdaki ayrıntılar önemsenmelidir:

Hayvansal Gıdalara Ara Vermek:

Et, süt, peynir gibi hayvansal gıdalarda bolca protein bulunmaktadır. Proteinler alındıktan sonra vücuttaki kanı koyulaştırırlar. Koyu kan hacamattan verimin alınmasını önler. Bu nedenle hacamatın yapılacağı tarihten 3 gün öncesinden itibaren hayvansal gıda ve türevlerin uzak durulmasında fayda vardır. Dr. Cuma Sabun, kendi kliniğine başvuran ve randevu alan hastaları süreç içerisinde yakından takip etmektedir.

Hacamata Aç Karna Gitmek:

Yemek yedikten sonra vücudumuzda bulunan kanların yarı oranından fazlası sindirim sistemi için çalışır. Bu durumda kan basında belirgin bir azalma görülür ve kan dolaşım hızı istenilen seviyeden uzaklaşır. Bunun yaşanmaması için hacamat saatinden en geç 3 saat önce yemek yeme sonlandırılmalıdır. Hatta mümkünse hacamatın olacağı gün oruç tutulmalıdır.

Bol Su Tüketmek:

İçilen su ile kanın koyuluğu arasında bağlantı bulunmaktadır. Kanın koyulaşmaması için su içmek en iyi yöntemlerden birisidir. Hacamata 3 gün kala düzenli su içmek toksin madde içeren kanların vakumlanmasını daha kolay hale getirecektir.

Cinsel İlişkiye Girmemek:

Hacamatöncesiyapılmasıgerekenler arasında sadece cinsel ilişkinin hem fizyolojik hem de uhrevi bir yönü bulunuyor. Sünnet olması nedeniyle dini bir tedavi olarak görülen hacamattan önce kişilerin kendisini manen hazırlaması bekleniyor. Bu nedenle 2 güne kadar cinsel ilişkiden uzak durmaları isteniyor. Ayrıca cinsel ilişkiden sonra kan dolaşımında yavaşlama meydana geliyor ki dolaşım yavaşlığı hacamat faydasını azaltıyor.

Yeterli Şekilde Dinlenmek:

Vücutta kesiler yapılacağından ve vücuttan kan çekileceğinden hacamata katılacak olan kişinin dinç olması istenmektedir. Ağrısız yöntem olmasına rağmen kan çıkışının ilk etapta vücudu yorucu bir etkisi olmaktadır. Bu nedenle hacamat günü yaklaşan kişiler yük kaldırma, uzun saatler çalışma gibi yorucu aktiviteleri terk etmelidir. Hacamatı detayları ile inceleyen ve rehber niteliğine olan https://www.islamihacamat.com sitesinde her türlü soruya cevap bulunabilmektedir.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —