Tarih: 17.11.2021 17:44

Gürkan Keçici, “Sağlıklı İlişkiler, Sağlıklı Bir Toplum Demek!

Facebook Twitter Linked-in

Gürkan Keçici, “Sağlıklı İlişkiler, Sağlıklı Bir Toplum Demek!”

Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) sertifikalı İlişki Koçu Gürkan Keçici, sağlıklı ilişkilerin sağlıklı toplumu oluşturduğunu ifade etti.

Sağlıklı topluma açıklık getiren Gürkan Keçici, “Sağlıklı bir toplum, bireylerin kendilerini huzurlu hissetmesi anlamına geliyor. İnsanların birbirlerine güvendiği bir ortamda, her şey çok daha iyiye gidiyor. Sağlıklı toplum içinse sağlıklı ilişkilerin var olması gerekiyor. Kadın-erkek ilişkileri her toplumda en sıkıntılı konular arasında yer alıyor. Çok özel, çok hassas bir konu. Bu nedenle bireyler ilişki içerisindeyken farklı davranabiliyor. Hiç yapmayacakları şeylere yapar duruma gelebiliyor. Bunların her biri, çeşitli sorunların meydana gelmesine neden olabildiği için kadın-erkek ilişkilerinin analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aslında çalışmalarımda temel olarak hedeflediğim konu da bu.” Şeklinde konuştu.

Toplumun En Küçük Birimi Aile

Aile kurumuna yönelik olarak Gürkan Keçici, “Toplumun en küçük birimi aile. Bu nedenle aile kurma öncesindeki ilişkiler çok önemli. Birbirlerini anlayan, sorunlarını sakince çözebilen kişilerin bir araya gelmesi, güçlü ailelerin oluşmasını sağlıyor. Bu ailelerde yetişen çocuklar, büyüdüklerinde karşılarındaki kişilerin duygularını önemser şekilde yaklaşmayı biliyor. Bu kişiler de bir aile kurmadan önce ne yapmaları gerektiğini biliyor. Her bir olgu bir diğerine bağlı. Bu nedenle sağlıklı toplumun temelinde sağlıklı ilişkiler yatıyor. Bu durum her ülke için geçerli.” sözleriyle açıklamalarında ailenin öneminden bahsetti. 

Sağlıklı İlişkiler için Empati ve Saygı Çok Önemli

Sağlıklı ilişkilerle ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Gürkan Keçici, “Sağlıklı ilişkilerin temelinde empati ve saygı yatıyor. Partnerler, birbirlerinin davranışlarını ve sözlerini anlamaya çalışırsa doğru bir iletişim ortaya çıkar. Sonuçta empati, insan ilişkilerinin en önemli kavramlarından birisi. Bu durum, kadın-erkek ilişkileri için de geçerli. Bir diğer önemli kavram ise saygı. Partnerler arasında zaman zaman sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların konuşulmasında saygı hususu göz ardı edilmezse, gerçekleştirilen diyaloglarla sorunlar çözülebilir. Aslında en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin saygı olduğunu söyleyebilirim. Temelde bu, insana saygıdır. Bir anne-baba birbirlerine saygılıysa çocuklarına da saygılıdır, komşularına da saygılıdır. Her şeyden önce anne-baba kendilerine saygılıdır.” ifadelerinde bulundu.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —