Tarih: 01.12.2016 09:05

Günlük kiralık daire uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

 Hacıoğlu, "Vatandaşın da dikkat etmesi lazım. Sözleşmesiz asla hiçbir yeri kiralamasınlar. Riskli bir durum söz konusu meslektaşlarımızın sorun yaşamalarını istemeyiz" dedi.

KEMDER Başkanı Alpay Hacıoğlu, yaptığı açıklamada, "OHAL kapsamında çıkan KHK’yı haftalık, günlük kiralık dairelerle ilgili, çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu karar emlak danışmanları ve gayrimenkul sahipleri için düzgün bir iş oldu. Son günlerde özellikle sanal ortamda günlük, saatlik haftalık kiralık konutlar yayınlıyorlar. Buna taleplerde oldukça yüksek. Bu konutlar amaç dışı kullanılıyor. Burada asıl emlak firmalarının bu tarz konutları kiraladıkları söylenemez.  Farklı turistik yerlerde bunlar doğal karşılanabilir. Ancak bu KHK’de siz böyle bir şeyin yapmayın demiyorlar ancak kirayı verdikleriniz kişilerle sözleşme yapmalısınız diyor. Bunu kolluk kuvvetlerine bildireceksiniz diyor" dedi.

10 BİN TL PARA CEZASI
Belki o konutları kullanan insanlar kötü amaçlar için kullanabilir diyen Hacıoğlu, "Bunun önünü kesmek adına bunu çıkardılar. Kesinlikle bu tarz konutları kiraya verdiğinizde sözleşmeyi yaparak ilgili karakola bildirin. Bunu yapın ki sizin üzerinizdeki mesuliyet gitsin. Eğer bunu yapmazsanız olası bir problem durumunda en alt limit 10 bin lira para cezası var. Önemli bir husus. Bu işte kanun ne emrediyorsa o şekilde hareket edelim. Ne biz mağdur olalım, ne de gayrimenkul sahipleri mağdur olsun. Riskli bir durum söz konusu meslektaşlarımızın sorun yaşamalarını istemeyiz. Örneğin Sapanca, Maşukiye tarafında Arap aileler böyle yerleri talep edebiliyorlar ama bu internette kiralık daire veren kişiler suistimal ediyorlar. Vatandaşın da dikkat etmesi lazım. Sözleşmesiz asla hiçbir yeri kiralamasınlar" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —