Tarih: 27.01.2012 13:36

Güneş:" Amaçları çevre kirliliği değil"

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hurşit Güneş, Hükümetin, Meclise farklı kamuoyuna farklı bilgi verdiğini söyledi. CHP’li Güneş, yönelttiği soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Dilovası’nda havada kirliliğinde sınır değerlerin aşılmadığı” şeklinde yanıt verdiğine dikkat çekerek, “Şimdi kalkmış, hava kirliliğini bahane ederek, kentsel dönüşüm planlıyor” dedi.

 

 

"MECLİSE BAŞKA, HALKA BAŞKA BİLGİ VERİYORSUNUZ. BİR KARAR VERİN"

 

 

CHP’li Güneş, 2011 yılının Temmuz ayında, Dilovası’ndaki sanayi kuruluşlarının çevreye verdiği zararla ilgili olarak, Başbakan’a verdiği soru önergesine, dönemin Çevre ve Orman Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan yanıt geldiğini ve hava kirliliğinin sınır değerleri aşmadığının bildirildiğini söyledi. Güneş daha bir yıl geçmeden, Bakan Erdoğan’ın Dilovası için “kanser ovası” ifadesini kullanmasının hükümetin bir itirafı olduğunu belirterek, “Meclis’e verilen yanıt farklı, kamuoyuna farklı söylem kullanıyorlar. Bu nasıl iş!” diye konuştu. 

 

 

"BİZE “HAVA TEMİZ" DEDİLER, ŞİMDİ KANSER OVASI DİYORLAR"

 

 

Kocaeli Milletvekili Güneş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bir gazetede Dilovası için “Kanser ovası” ifadesini kullandığına dikkat çekerek, yapılması planlanan kentsel dönüşümün kirliliği kabul etme olduğunu söyledi. Güneş, bakanlığın hazırladığı eylem planı ile Dilovası’nda kentsel dönüşüm öngördüğünü, konuyla ilgili verdiği soru önergesine gelen resmi yanıtta ise Dilovası’nda hava kalitesi ölçüm sonuçlarında sınırı değerlerin aşılmadığının bildirildiğini söyledi. 

 

 

"KESTİKLERİ CEZALAR BEYANLARIN DOĞRU OLMADIĞININ KANITI" 

 

 

Güneş, hükümetin çelişki içinde olduğunu belirterek, “Daha 6 ay önce verdiğimiz soru önergesine, hava iyi, kanserliler karayoluna yakın oturdukları için hasta oluyor diye yanıt, veriyorlar. Bugün kalkmış, hava kirli kentsel dönüşüm yapacağız diyorlar. Bu çevre kirliliğinden ve insan sağlığından rant sağlamaktır” diye konuştu. Güneş, kendisine verilen yanıtta, Kocaeli sınırları içinde, havayı kirlettikleri gerekçesiyle işletmelere kesilen 1 milyon 422 bin liralık cezanın üçte birinden fazlasının Dilovası işletmelerine ait olmasının da hava kirliliğinin bir göstergesi olduğun söyledi. 

 

 

"RANT PEŞİNDE KOŞUYORLAR; AMAÇLARI ÇEVRE KİRLİLİĞİ YOK ETMEK DEĞİL"

 

 

CHP’li Güneş, hükümetin daha bir yıl önce kendilerine verdikleri yanıtla hiç örtüşmeyen açıklamalar yapmasının rahatsız edici olduğunu ifade ederek, “Kirliliği kabul etmemekte direniyorlar, bize ayrı kamuoyuna ayrı bilgi veriyorlar. Sonra da bu kirliliği “süper kamulaştırma yetkisi” adı altında ranta dönüştürme peşinde koşuyorlar” dedi. 

 

 

 

"ÇÖZÜMLER BELLİ"

 

 

Dilovası’nda ortaya çıkan hava kirliliğine çözüm getirilebileceğini belirten Güneş, öncelikle sanayi gelişiminin planlanması gerektiğini söyledi. Güneş, kent yerleşiminin ve ulaşım ağının Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılandırılması zorunlu olduğunu belirterek, sanayi kuruluşlarına yeni kurallar getirilmesinin gereğinin yanı sıra denetimlerin de arttırılması gerektiğini söyledi.  

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —