Tarih: 07.09.2021 09:20

Gündüz Cilt Bakımı

Facebook Twitter Linked-in

Gündüz Cilt Bakımı

Yüzünüze sadece yatmadan önce değil, gün boyunca cilt bakımı yapmanız önemlidir. Güneş ve çevre cilt için zararlı olabilir ve cildin korunmasına yardımcı olacak ürünlerin kullanılması önemlidir. Bu bölüm, gün içinde yüzünüze bakmanız için bazı ipuçları ve bu ürünleri ne sıklıkta uygulamanız gerektiği hakkında bilgiler verecektir. Günlük cilt bakım rutini basit ve takip etmesi kolaydır. Sağlıklı, parlak bir cilde ulaşmanıza yardımcı olacak adım adım bir rutindir.

Günlük cilt bakımı rutini, yüzünüzü cilt tipinize uygun nazik bir temizleyici ile temizleyerek başlamalıdır. Yüzünüzü iyice temizlemek için dairesel hareketler uygulayın, böylece geride hiçbir şey kalmaz. Temizleyiciyi ılık suyla durulayın ve bir havluyla kurulayın Bu, yüzdeki kir, yağ ve makyajın giderilmesine yardımcı olacaktır. Ardından, cildinizi güneşin zararlarından ve erken yaşlanmadan korumak için SPF korumalı bir nemlendirici kullanın. Bu aşamada dışarı çıkıyorsanız veya uzun süre güneşe maruz kalabileceğiniz bir durum varsa rutininize gündüz bakım kremi olan güneş kremini de ekleyin. 

Dışarısı bulutlu olsa bile dışarıya çıkarken her gün güneş kremi kullanın. Ciltteki kusurları kapatmak için kapatıcı ve fondöten uygulayın ve istenirse ekstra mat bir görünüm için pudra ile sabitleyin. Bu noktada SPF içeren kapatıcı ya da fondötenleri de tercih edebilirsiniz. Son olarak, dudakları da güneşin zararlı etkilerinden korumak için SPF içerikli dudak kremi kullanabilir, ardından dudak parlatıcısı veya ruj ile gündüz cilt bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz. 

Her insanın cildine özen göstermesi gerekir. Cildinizin sağlıklı kalmasını ve güzel görünmesini sağlamak için gündüz cilt bakımı gereklidir. 

Gündüz cilt bakımının faydaları şunlardır:

- Cildinizi UV ışınlarından, kirlilikten ve diğer çevresel faktörlerden koruyacaktır.

- Ten rengi eşitlenecek ve bu da onu daha parlak hale getirecektir.

- Üzerinde çalışabileceğiniz daha pürüzsüz bir tuval sağlayarak makyajınızın daha iyi görünmesine yardımcı olur. Makyaj uygulamasını daha kolay ve eşit hale getirir.

- Cilt nefes alabilir ve gün boyu nemli ve sağlıklı kalabilir. Gün içerisinde biriken nem nedeniyle cilt yumuşacık olacaktır.

-Kuruluğa, elastikiyet kaybına ve erken yaşlanmaya karşı doğal bir savunma sağlar.

 

Gündüz cilt bakımı kremi satan markalar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —