Tarih: 08.10.2012 14:16

Gümrük'ten iç çamaşırı operasyonu!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Valiliği yapmış olduğu yazılı açıklamada, Dilovası Gümrük Müdürlüğünce 100 bin kaçak iç çamaşırı yakalandığını açıkladı. İşte yazılı açıklamanın tam metni:

 

 

Dilovası Gümrük Müdürlüğünce, 17.08.2012 tarihinde O.K. isimli bir firma adına işlem görmüş serbest dolaşıma giriş beyannamesi muhteviyatı eşyanın yapılan kontrolü neticesinde gümrüğe beyan edilen eşyadan farklı bir eşya olduğu tespit edilmiştir.

 

1-  Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince; adı geçen O.K. isimli firmanın gümrüğe kafeslik tel olarak beyan ettiği eşyanın iç çamaşırı olduğu tespit edilmiş ve söz konusu 1 konteynır dolusu 99.900 adet iç çamaşırına ve bu eşyayı taşıyan taşıta el konulmuş olup, aynı firmanın geçmişe dönük başka ithalatları da incelemeye alınmıştır.

 

2- Yapılan inceleme neticesinde aynı firmanın 07.06.2012 tarihinde de aynı şekilde kafeslik tel olarak beyan ettiği ve O. isimli antrepoya aldığı tespit edilen eşya ile ilgili olarak, bahse konu antreponun kamera kayıtları incelendiğinde, antrepoya alınan eşyanın da yine 1 konteynır dolusu 99.000 adet iç çamaşırı cinsi eşya olduğu tespit edilmiştir.

 

3- Konuyla ilgili olarak, toplamda yaklaşık 5.000.000 TL değerindeki kaçakçılık olayına adı karışan şahıslar hakkında yasal tahkikat başlatılmak üzere 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa muhalefet suçundan Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —