Tarih: 20.10.2012 11:16

Gülen Yüzler istihdam seminerinde!

Facebook Twitter Linked-in

Altı Nokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi’nin organize ettiği görme engellilerin istihdamı ile ilgili seminerde Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İş Yeri Merkezi konuşuldu. Fuar alanı Sivil Toplum Merkezi’nde yapılan seminere Belde A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Murat Uzar, Gülen Yüzler’in engellilerin istihdamı ile ilgili hayata geçirdiği çalışmaları içeren ayrıntılı bir sunum verdi. 

 

 

 

GÖRME ENGELLİLERİN İSTİHDAM SORUNU

 

 

 

“Görme Engellilerin istihdam alanında karşılaştıkları güçlükler ve çözüm yolları” konulu seminer Kocaeli Fuarı Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere Belde A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Murat Uzar da katıldı. 5’i görme engelli olmak üzere 30 engellinin istihdamının sağlandığı Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İş Yeri Merkezi hakkında sunum veren Uzar, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

 

 

HERKESİN DESTEĞİ LAZIM

 

 

 

Gülen Yüzler Merkezi, Bizim Köy Engelliler Merkezi gibi engellilerin istihdamına yönelik merkezlerin toplumdan destek görmesi gerektiğinin altını çizen Uzar bu tür merkezlerin sayılarının arttırılması ve daha çok engelli, insanın istihdama katılabilmesi için, sivil toplum örgütleri, sanayiciler vb. kuruluşların bu tür merkezlere iş vererek destek olması gerektiğini belirtti.

 

 

 

SUNUMDA DENEYİMLER AKTARILDI

 

 

Sunumda Gülen Yüzler Merkezinin istihdam alanındaki deneyimleri bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Geleceğe ilişkin proje ve düşüncelerin de aktarıldığı seminerde engellilerin istihdama katılımlarını sağlama konusundaki çözüm yolları hakkında bilgiler verildi. Seminerde ayrıca engelli istihdamı konusunda katılımcılara söz verilip fikirleri alındı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —