Tarih: 01.07.2014 10:09

“Güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz”

Facebook Twitter Linked-in

Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatanımızı daha ileriye götürmek, çocuklarımızın yüzlerinin güldüğü, geleceğe umutla baktıkları, huzur ve güven dolu güçlü Türkiye’yi inşa etmek temel gayemizdir” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin düşman işgalinden kurutuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Işık, “Birinci Dünya Savaşı’nın ardından vatanımızın işgal edilmesi üzerine ecdadımız, verdiği destansı mücadele ile ülkemizi, bağımsızlığa kavuşturmuştur.

 

Ülkemizin her köşesinde verilen mücadelede milli bir destan yazılmıştır. İstiklal Savaşımızda milletimizin her ferdinin emeği, alın teri, kanı ve gözyaşı vardır. Bu mücadele vatan sevgisinin, bayrak aşkının ve bağımsızlık tutkusunun en temiz ve asil örnekleri ile doludur. Ecdadımız, şairin ‘Mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü’ dediği bayrağımızı gönderde dalgalandırmak için kanla ve başla mücadele etmiştir.

 

Onların bu başarılarından onur duyuyoruz. Tarihimiz onları daima yazacak ve onların bu başarıları kuşaktan kuşağa aktarılacak” dedi.Milli mücadeledeki birlik, beraberlik, bayrak ve ülke sevgisinin daima yol göstereceğini belirten Işık, o anlayıştan ilham almaya, Türkiye’yi geliştirmek, demokrasi ve ekonomiyi daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

 

“Güçlü ve istikrarlı Türkiye’yi inşa etmeye devam edeceğiz”

 

“Dönemin zor koşullarında Sakarya’da, İnönü’de, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kahramanca mücadele eden ecdadımız bizlere büyük dersler bırakmışlardır” diyen Bakan Işık, mesajında şu ifadelere yer verdi:“Türkiye’yi ilelebet büyük ve güçlü bir ülke olarak yaşatmak, bizim üzerimizde bir borçtur. Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatanımızı daha ileriye götürmek, çocuklarımızın yüzlerinin güldüğü, geleceğe umutla baktıkları, huzur ve güven dolu güçlü Türkiye’yi inşa etmek temel gayemizdir. Türkiye son on iki yılda, hükümetimizin etkin liderliğinde, birlik ve beraberlik içerisinde büyük başarılar gösterdi. Ülkemiz yıllık ortalama yüzde 5 oranında büyüyerek milli gelirini üç kattan fazla artırdı. Demokrasi ve özgürlükleri geliştirerek, sanayide, bilim ve teknolojide önemli hamleler yaptı, başarılar elde etti.

 

İnşallah daha büyük başarıları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Demokrasimize ve milli iradeye kurulan tuzakları hep birlikte aşacak, güçlü ve istikrarlı Türkiye’yi inşa etmeye devam edeceğiz. Milletimizde, sanayici, işadamı, esnaf ve çalışanımızda böylesi bir ideal ve heyecanı görmekten mutluluk duyuyoruz.”Kocaeli’nin kurtuluşunun yıldönümünün “onur günü” olduğunu dile getiren Işık, “Bu günün, gurur ve mutluluğunu daima yaşadık ve yaşayacağız.

 

Yahya Kaptan, Kara Fatma, İpsiz Recep ve Mevlüt Efendi gibi kahramanların destansı mücadelelerini gelecek kuşaklara anlatmaya devam edeceğiz. Başta milli mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, gazi ve şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, Kocaeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Tüm Kocaelili hemşerilerime sevgi ve selamlarımı iletiyorum” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —