GTÜ Öğrencilerine İHA Geliştirme Desteği

GTÜ Öğrencilerine İHA Geliştirme Desteği

GTÜ öğrencileri, TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışması'na kabul edilerek geliştirme desteği almaya hak kazandı. GTÜ öğrencileri yarışmasında ilk aşamayı başarı ile geçti.

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK)  tarafından3 Şubat - 30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılan, Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde düzenlenecek 5. Uluslararası İnsansız Hava Araçları(İHA) Yarışması başvuru sürecinde,  Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü ikisi sabit, üçü döner kanat olmak üzere toplam 4 takım ile başvurusu kabul edilen 336 takım arasında yerini aldı.  16 Şubat - 30 Nisan 2020 tarihleri arasında gönderilen Kavramsal Tasarım Raporları, TÜBİTAK UAV 2020 Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından incelendi, ön elemeyi geçen takımlar 30 Mayıs Cumartesi günü TÜBİTAK UAV 2020 resmi web sitesinden duyuruldu. Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü bünyesinde Sabit Kanat Kategorisi için hazırlanan GTÜ Semruk Takımı, Döner Kanat Kategorisi için hazırlanan GTÜ Nova, GTÜ Kelebek, GTÜ Aves Takımları 2020 TÜBİTAK İHA Yarışmasında Kavramsal Tasarım Raporlamasını başarılı bir şekilde geçti. Yarışma TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde 15-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 



GAİN Medya’ya operasyon: 3 kişi gözaltına alındı

İzmirli avukat, dolandırıcılık şebekesinin kurbanı oldu

Köyde kurulan tesisle kurutulan cennet hurmaları Almanya’ya ihraç edildi

Kuraklıkla mücadele eden İzmir’de yeni 15 sondaj kuyusu

Bayburt’ta yerli ve milli ürünler sergilendi

Büyükçekmece’de çocuklar Yerli Malı Şenliği’nde buluştu

Diyarbakır HAK-İŞ ve Öz Sağlık İş, Aküzüm öncülüğünde toplandı

İzmir’de yeni yıl öncesi kaçak alkol operasyonu

Gaziantep’te kaçak akaryakıt ve sigara operasyonu: 6 gözaltı

Edirne’de sahte 50 levalar esnafı zor durumda bırakıyor

Kırklareli’nde su ürünleri denetimi

Elazığ’da buzlanma zincirleme kazaya neden oldu: 6 araç birbirine girdi

Yüksekova’da buz sarkıtları bir metreyi geçti

Burdur’da tefecilik operasyonu: 3 gözaltı

KARDEMİR’de 200 yeni işçi alınacak

Kendisini döven komşusunu vurup tutuklandı: "Gururuma yediremedim, vurdum"

Rektör Kırışık’tan Dünya Türk Dili Ailesi Günü mesajı

Samsun’da gençler teknolojiyle iş hayatına hazırlanıyor

Köşk’te üreticiye tüplü incir fidanı desteği

İspir’de firari FETÖ üyesi yakalandı

Aranan 101 kişi yakalandı 29’u tutuklandı

Taksicilerden vefa...Ölen muhabbet kuşları için mini mezar yaptılar

Düzce’de uyuşturucu satıcısı 3 kişi tutuklandı

Mersin’de Çocuk Meclisi üyeleri sertifikalarını Başkan Seçer’den aldı

Uyuşturucu taciri köydeki evinde suçüstü yakalandı

İş Bankası’ndan Microsoft ve Logosoft ile iş birliği

Çorum’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Bozdoğan’da minikler ekmek yapmasını öğrendi

İşçi servisi tıra arkadan çarptı: Çok sayıda yaralı var

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.