Tarih: 14.04.2016 16:12

GTÜ Dünya Markası Olacak

Facebook Twitter Linked-in

Sıcak ve samimi bir sohbet eşliğinde yapılan kahvaltıda üniversitenin bir dünya markası haline gelmesi için giriştikleri yoğun cabadan bahseden Görgün, değişim ve dönüşüm içinde olan üniversiteye basının gösterdiği destek için teşekkür etti. 

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün dün sabah kahvaltısını Gebze Bölgesinde görev yapan basın mensupları ile birlikte yaptı. Sohbet havasında geçen toplantıda hedeflerini açıklayan Rektör Görgün, Gebze Teknik Üniversitesi’ni dünyada saygınlığı olan bir marka yapmayı istediklerini söyledi. Görgün, öğrencisinden Akademisyenine, Yönetiminden çalışanına kadar GTÜ’ nün Dünya markası olabilmesi için herkesin büyük bir çaba sarf ettiğini söyleyerek, bu gayrete Gebze basınında verdiği desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. 
İNSAN KAYNAĞI ÇOK ÖNEMLİ 
Her anlamada daha profesyonel bir yapıya bürünmeye gayret sarf edildiğini  söyleten Görgün GTÜ’ nün  Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden bir olmaya çok yaklaştığını ifade etti. Basın dışında Bilim sanayi ve Teknoloji bakanı Fikri Işık’ın, yerel yönetimlerin ve gölgedeki diğer kuruluşların verdiği desteğin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Görgün, devletin tüm imkanlarının seferber edildiği üniversitenin bölge ve ülke için çok önemli projelere ve çalışmalara imza atacağını söyledi. Görgün, “En önemli kaynak insan. İnsanın doğru olduğu ahlaklı olduğu her yer başarıyı kazanır. İnsan düzgün değilse ahlaklı değilse farklı oluşumlar söz konusu olur. Önce iyi ahlaklı ülkesini seven, milli şuuruna hakim, geçmişini bilen onu  doğru kaynaklardan öğrenmesi için yol gösteren eğitimciler olmayı isteriz.” açıklamasında bulundu.  
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ
 Eylül ayında Cam Yüksek Teknolojileri alanında Tezli Yüksek Lisans programı açacaklarını belirten Görgün, “Endüstri sanayi işbirliği konusunda bir sene içerisinde çok yol kat ettik. OSB’lerle ortaklaşa projeler yazmaya başladık. OSB’ler ile eğitim programları düzenlemeye başladık. Her hafta bir OSB yöneticisi ile üniversitemizde bir araya geliyoruz. Araştırmacılar buraya geliyor, biz onların yanlarına gidiyoruz ve bunların sonucunda çok güzel projeler ortaya çıkmaya başladık. Şişecam ile protokol imzaladık ve yaptığımız protokolle fizik, kimya ve malzeme hocalarımız hemen ortak projeler vermeye başladılar. Bununla beraber Cam Teknolojisi alanında bir lisansüstü programı önümüzde ki Eylül ayında Türkiye’de ilk defa Cam Teknolojileri alanında, camla ilgili ciddi araştırma geliştirme faaliyeti yapabileceğiz.” ifadelerini kullandı.
“THY TEKNİK İLE ANLAŞMA YAPTIK”
 Milli uçak parçalarının üretilmesi konusunda üniversite ve Gebze Belediyesiyle bir çalışma yapacaklarını belirten Görgün,  “Türk Hava Yolları’nın kurmuş olduğu THY Teknik ARGE Birimi ile  burada ki sanayicileri üniversitede buluşturacağız.  Teknik heyet, hocalarımız  sanayicilere  uçaktaki millileştirilebilecek tüm parçaları anlatacak. Sadece iç kısmı  14 milyar dolarlık  bir hacne sahip olan yerli ve milli uçak için bölgemiz neden üretici olmasın ki? Burası potansiyel olarak buna hazır.” şeklinde konuştu.   Lale KALAYCIOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —