Tarih: 24.03.2016 16:39

GTÜ, ABD’de ofis açacak!

Facebook Twitter Linked-in

GTÜ, YTÜ, İTÜ, HKÜ ve Bilişim Vadisi güçlerini hayırlı bir iş için birleştirdi. Türkiye’nin en güçlü konsorsiyumu teknolojiyi ithal etmek ve Türk yatırımcısını global pazarlara açmak için buluştu. KOSGEB’in desteğiyle Amerika’daki Silikon Vadisi’nde 'Uluslararası Kuluçka Merkezi' kuracak konsorsiyum üyeleri, çalışmalarına düzenledikleri ortak imza töreni ile startı verdi. 31 Mart tarihine kadar yazılan projeyi KOSGEB’e teslim edecek olan konsorsiyumun ilk resmi lansmanı Yıldız Teknik Üniversitesi rektörlüğünde Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün hem üniversiteyi hem de Bilişim Vadisi’ni temsilen katılırken, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve ilgili kuruluşların yöneticileri de yer aldı.

700 FİRMAYA DÜNYA PAZARI
İmza töreninin açılış konuşması HKÜ Rektörü ve konsorsiyum sözcüsü Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz proje detaylarını şöyle aktardı; "Bu birliktelik KOSGEB’in çağrısı üzerine ortaya çıktı. KOSGEB projemizi 5 yıl boyunca yaklaşık yüzde 80 oranında destekleyecek. Konsorsiyumun temel amacı özellikle teknoparklarımızda yer alan 700 firmamızı global pazarlara açmak, uluslar arası marka yapmak ve patent sayılarının arttırılmasını sağlamaktır. Kocaeli’nin sanayi gücünü, Anadolu’nun sermayesini ve İstanbul’un tecrübesini Amerika’ya taşımayı düşünüyoruz. Bu doğrultuda da çoğunlu bilişim sektöründe olan katılımcı firmalarımıza birçok alanda üniversiteler olarak danışmanlık vereceğiz. Hedefimiz Silikon Vadisi’nden bir Google ya da Apple çıkarmak. Robot, akıllı fabrikalar ve akıllı şehirlerle ilgili üretimler yapacağız. Silikon Vadisi'nden uluslararası bir marka çıkaracağız" dedi.  

GÖRGÜN GEBZE’Yİ ANLATTI!
Rektörler sırasıyla hem kısadan üniversitelerini hem de konsorsiyumun gereklilikleri anlattı. Haluk Görgün ise konuşmasında; "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ARGE, patent gibi birçok alanda ciddi reformları var. KOSGEB’in yeni yüzü de bunlar biri. Bugün KOSGEB’in desteği ile burada bir aradayız. Bu konsorsiyumdaki üniversiteler Türkiye’nin en köklü teknik üniversiteleridir. Gebze Teknik Üniversitesi ise 9 OSB ve yüzlerce sanayi kuruluşunun yer aldığı sanayinin başkenti Gebze’de konuşlandırılmış bir eğitim kampüsüdür. Gebze’nin sanayideki başarısı TUBİTAK’ı TSE’si, 40 yakın ARGE merkezi ve Bilişim Vadisi’yle birlikte dijital dünyanın da Türkiye’deki başkenti olma yolunda hızla ilerlemektedir. Dolayısıyla biz diğer ortaklarla beraber bu iyi düşünülmüş iyi kurgulanmış ülke ihtiyaçlarını hakikaten karşılamak üzere bir teşvikten faydalanmak değil bir hizmet üretmek üzere oluşturulmuş bu konsorsiyumun faydalı olacağına, gençlerimizin girişimcilerimizin hocalarımızın öğrencilerimizin önünü açacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. SELAMİ TOSUN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —