GTO Yönetimi meslek komite başkanlarıyla buluştu

GTO Yönetimi meslek komite başkanlarıyla buluştu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesindeki 41 Meslek Komitesinin Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesindeki 41 Meslek Komitesinin Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda GTO Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ticaretin merkezi Gaziantep ekonomisinin ve gündemin değerlendirildiği toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep'in her türlü sorununa titizlikle eğildiklerini belirterek, Gaziantep için çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyledi.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım 41 komite başkanı ile bir araya geldiği toplantıda komitelerin etkin çalışmasıyla seslerinin de daha güçlü çıkacağını söyleyerek, "Yönetim Kurulu olarak hedefimiz çalışan, üreten, emeğiyle bu şehri kalkındıran üyelerimizin sesi olmak. Sizler, ülkenin en büyük altıncı ekonomisinin mimarlarının, yani üyelerimizin temsilcilerisiniz. Sizlerden bize bilgi akışı ne kadar sağlıklı olursa o kadar iyi sonuç alıyoruz" dedi.

"4T Düsturumuz ile devam ediyoruz"

"Yaklaşık 10 aydır hep birlikte görevdeyiz" diyen Yıldırım, "Bu süre zarfında siz değerli meslek komitelerimizden gelen tüm sorunları, önerileri, talepleri yönetime geldiğimizde söylediğimiz 4T düsturumuz ile değerlendiriyoruz. Yani Talep-Takip-Taciz-Teşekkür ile. Hiç şüpheniz olmasın ki bu kentin ticari ve sosyal yaşamına ilişkin yapılması gerekenlere asla duyarsız kalmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep için aşındırmadık yol, çalmadık kapı bırakmayacaklarını belirten Yıldırım, "Yeter ki yanımızda olun, yeter ki bir olalım, birlikte olalım. Sizden aldığımız güç ve beraberlik duygusuyla sorunlarımızı teker teker çözer hale geldik. Lobi gücümüz fark edilir bir biçimde yükseldi. En kısa zamanda da Gaziantep'imizin hava ulaşımı sorunuyla ilgili de gelişmeler olacaktır. Bu konunun sıkı takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

GTO'nun lobi gücü ile birçok sorunun çözümünde etkin rol oynadığını hatırlatan Yıldırım, Gaziantep'in en büyük ihracat pazarı Irak ile ilgili iki önemli sıkıntı olan Habur Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk ve çifte gümrük vergisi sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

GTO Başkanı Yıldırım, "Hem lojistik sektörünü hem de ihracatçımızı dolayısıyla da üreticimizi olumsuz etkileyen her iki konu için de girişimlerde bulunduk, her platformda dile getirdik. Önce Habur sınır kapısında yaşanan sıkıntı çözüldü. Girişimlerimiz neticesinde Habur'da tacirler için ayrı bir sıra oluşturuldu. Hafta sonu da çifte gümrük vergilendirmesine ilişkin sorun çözüldü. Artık Irak'a giden ürünlerimiz iç gümrük noktalarına takılmayacak. Bu gelişmeler neticesinde umut ediyorum ki 2019 yılında Irak'a ihracatımız yeniden yükselişe geçecektir" ifadelerine yer verdi.

Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan'a Teşekkür

Şehirde yaşanan sorunların farkında olduklarını, sorunların üstesinden gelme azimlerinin artarak devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, üretmekten, çalışmaktan asla vazgeçmeyeceklerini anlatarak,"Biz her şartta ve koşulda üretmeye devam ederiz. Sorunlarımızı da gür bir sesle dile getirmeyi iyi biliriz. Hepinizin bildiği gibi KÜSGET, GATEM, Tekstil Kent ve Nizip caddesinde elektrik kesintileri ve elektrikle ilgili farklı sorunlar yaşanıyordu. Bununla ilgili pek çok kez toplantılar yaptık, raporlar düzenledik ve her kapıyı aşındırdık. O kapılardan biri de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı memleketimizin evladı Abdullah Tancan Bey idi. Sağ olsunlar sorunumuzla yakından ilgilenerek çözümü konusunda her şeyi yaptılar. Çok şükür bahsettiğim bölgelerde yaşanan elektriksel sorunlar genel manada çözüme kavuştu. Sayın Tancan'a odamız ve şehrimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GTO Yönetimi meslek komite başkanlarıyla buluştu

GTO Yönetimi meslek komite başkanlarıyla buluştu

GTO Yönetimi meslek komite başkanlarıyla buluştu



Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Bakan Bolat: "Enflasyonda son 48 ayın en düşük rakamlarına geldik"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteklerinden dolayı plaket

Edirne’de dairede çıkan yangın çatıya sıçradı

ABD’de havaalanına iniş yapan özel jet düştü

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu üyeliğine seçildi

Kayseri’de masa sandalye atölyesinde yangın

NATO Genel Sekreteri Rutte: "ABD, Macaristan, Slovakya; Ukrayna’nın NATO’ya girişini engelleyen ülkeler"

Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Hekimsen’den "sağlık harcamaları" ve "muayene süreleri" açıklaması

Trafikte tartıştığı sürücüye yumruk attı, o anlar kamerada

Okan Buruk’tan kupa rotasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistin halkının yanında eğilmeden, bükülmeden dimdik duruyoruz"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç devam ediyor)

Restore edilerek korunan 222 yıllık konağa ödül

Korozyona uğrayan köprü yıkılıyor

Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan ünlüler serbest bırakıldı

Kırklareli’nde özel harekat destekli uyuşturucu operasyonu

Siirt’te kurt boş havuza düştü

Ziraat Türkiye Kupası: Gençlerbirliği: 3 - Bodrum FK: 2

Bilal Erdoğan: "Suriye’nin müreffeh, stabil bir ülke olması bölge barışı için çok önemlidir"

Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı

(Düzeltme) Sındırgı’da dev turna balığı yakalandı

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 85’e ulaştı

Uyuşturucudan gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.