Tarih: 26.03.2013 10:48

GTO, yeni eğitim için sahaya iniyor!

Facebook Twitter Linked-in

Eğitimden yararlanmak isteyen üyelerin yazılı bir dilekçe ile GTO’ya başvuruda bulunması gerekiyor. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile tüm iş yerlerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarından faydalanması amaçlanıyor.

 

Bu kapsamda, Kanunun 17. Maddesine göre işveren, tüm çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim almasını sağlamakla ve bilgilendirmekle yükümlüdür. Aynı Kanunun 26. Maddesi uyarınca ise bu eğitim yükümlülüğünü yerine getirmeyen işverene her bir çalışan için 1.000 (Bin) TL idari para cezası verilmektedir. Bu nedenlerden dolayı GTO üye çalışanlarına yönelik olarak ücretsiz “İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi” düzenliyor. Eğitimi almak isteyen firmanın eğitim verilecek çalışan sayısının da belirtildiği yazılı bir dilekçe ile GTO’ya başvuruda bulunması gerekiyor. Eğitimler GTO’ya ait mobil eğitim aracı ile işyerlerinde, iş güvenliği uzmanı tarafından gerçekleştirilmektedir. Her bir eğitim 10-15 kişilik gruplar halinde düzenlenecektir. Eğitim sonunda katılımcılara GTO tarafından “Katılım Belgesi” takdim edilecektir.

 

Eğitimlere başvurmak isteyen üyeler dilekçelerini [email protected] mail adresine ya da 0262 646 60 76 numaralı faksa iletmeleri gerekmektedir.” Denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —