Tarih: 21.04.2012 12:22

GTO ve MARKA'da gündem: "Bilişim Vadisi"

Facebook Twitter Linked-in

 

Gebze Ticaret Odası (GTO), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) hizmet alanı içerisinde yer alan oda temsilcileri ile birlikte Bilişim Vadisi konusunu masaya yatırdı. Odaların iletişim, kırtasiye, danışmanlık ve bilgisayar ile ilgili meslek komitelerinin katıldığı toplantıya, GTO 21.  ve 25. Meslek Komiteleri ev sahipliği yaptı.

 

ÇİLER AVANTAJLARINI ANLATTI

 

GTO Meclis Salonu’nda yapılan toplantının açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Bilişim Vadisi’nin bölgeye kurulmasının sağlayacağı katkılar hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de 2000’li yılların başından itibaren ağırlık kazanan bilişim konusunda hem ulusal düzeyde politikalar geliştirildiğini, hem de üyelik süreci çerçevesinde AB politikalarıyla uyumlu uygulamalar başlatıldığını ifade eden Nail Çiler, sahip olduğu avantajlar ve konumu itibariyle Bilişim Vadisi için Gebze’nin seçilmesinin yerinde bir karar olduğunu belirtti. Çiler; “Bölgemizde 2 Teknopark ve 1 Serbest Bölge bulunmaktadır. GOSB Teknopark içerisinde yaklaşık 80’i aşkın firmada 700’e yakın personel çalışmaktadır. TÜBİTAK MAM Teknokenti’nde ise 60’a yakın firmada, yaklaşık 2 bin 700 personel çalışmakta ve bunların yaklaşık 2 bin 331’ini Ar-Ge personeli oluşturmaktadır” dedi. Bilişim Vadilerinin bulundukları bölgelere önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Çiler; bu katkıları ekonomik, sosyal faydalar ve çarpan etkileri olarak sıralayabileceklerini ifade etti.

 

ÜNİVERSİTE-SANAYİCİ İŞBİRLİĞİ

 

GYTE Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Yusuf Sinan Akgül Yazılım ve Üniversite-Sanayi İşbirliği konusunda sunum yaparak, üniversite – sanayi işbirliğinin artırılmasına yönelik önerilerini katılımcılarla paylaştı. Bilişim sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler veren BilişiM Sektörü Derneği (Tübider) Başkanı Erkin Fındık, sektörel birlik oluşturma, meslek standartları oluşturma ve uygulama konusundaki önerilerini dile getirdi. Fındık; “Bilişim sektörünün tüm sektörü kapsayacak, meslekli standartları oluşturacak ve denetleyecek, sektörün çıkarlarını koruyacak bir meslek örgütüne ihtiyacı vardır. TOBB’da bulunan yazılım ve donanım meclislerinin kanuna dayalı icra yeteneği olan yapılara dönüştürülmesi için gerekli gayretler gösterilmelidir” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —