Tarih: 10.04.2012 11:47

GTO vatandaşı mağdur mu ediyor?

Facebook Twitter Linked-in

Bölgemizdeki ilçe belediyeleri, park ve yeşil alan oluşturmak amacıyla zaman zaman kamulaştırma yoluna gidiyor. Bu nedenle üzerinde yapı bulunmayan arsaların sahipleriyle görüşen belediyeler, anlaşmaya vardıkları arsa sahiplerine ödenecek bedeller için GTO’dan görüş istiyor.

 

 

NORMAL DEĞERİNİN ALTINDA

 

 

GTO’nun ilgili birimi, belediyenin kamulaştırmak istediği arsanın rayiç bedelini belirleyerek, belediyeye ve arsa sahibine bildiriyor. Ancak iddialara göre GTO’nun belirlediği rayiç bedeller, piyasa fiyatlarının oldukça altında tutuluyor. Bu da arsa sahibi vatandaşların mağdur olmasına yol açıyor.

 

 

EMLAKÇILAR DA ŞİKAYETÇİ

 

 

Birçok emlakçı, GTO’nun rayiç bedeller konusunda önemli yanlışlara imza attığı yönünde birleşiyor. Bölgemizde faaliyet yapan birçok emlakçı, GTO’nun rayiç bedellerin belirlenmesinde sağlıklı bir yol izlemediğini, konuyla ilgili uzman olmayan kişi ya da kişilerden görüş aldığını savunuyor. Gebze Ticaret Odası’nın rayiç bedeller konusunda vatandaşı mağdur ettiğini savunan emlakçılar, ayrıca GTO’nun bu bedelleri belirlerken hangi kriterleri ya da yöntemleri baz aldığının sorgulanması gerektiğini ifade ediyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —