Tarih: 25.07.2013 16:14

GTO meclisi yine tartışmalı geçti!

Facebook Twitter Linked-in

Meclis Başkanı Nejat Hasan Karaağaçlı’nın başkanlığında toplanan meclis de yine gergin anlar yaşandı. Bir önceki toplantının zaptı oylamaya sunuldu yapılan oylamada 19 kabul oyuna karşılık 33 red oyu çıkınca zaptın detaylı bir şekilde tüm üyelere dağıtılması kararı alındı. Karaağaçlı, söylemediği sözleri söylemiş gibi bir durum yaratılmak istendiğini, bu nedenle yalancılıkla suçlandığını belirterek bu nedenle bakanlığa başvurarak müfettiş talebinde bulunabileceğini söyledi. Daha sonra yönetim kurulu Başkanı Nail Çiler, Oda faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 

 

Merkezi sicil kayıt sisteminin başlatıldığını, bunun yanı sıra MERSİS sistemine geçiş yapıldığını ifade eden Çiler bu sayede ticari ve şahıs işletmelerinin bütün işlemlerinin on line sisteminden yapılacağını ancak bunun için üyelerin elektronik imzaya sahip olmaları gerektiğinin altını çizerek bu konuda MERSİS yardım masası oluşturduklarını vurguladı. Oda, Milli Eğitim ve İŞKUR’un ortaklaşa projesi olan BECERİ 10 kurslarının devam ettiğini hatırlatan Çiler bugüne kadar 467 kursiyerin iş sahibi olduğunu bunun yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin de sürdüğünü söyledi.Nail Çiler’in konuşmasının ardından Haziran ayı mizan cetvelinin görüşüldü. GESİAD grubu meclis üyeleri, Bağış ve yardımlar, Burslar ve  Ramazan Erzak ve Yardımları faaliyetlerinin denetlenmesi için komisyon kurulması yönünde önerge verdiler.

 

Uzun tartışmalara nadan olan önergeler için GTO Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin bu komisyonların mevzuatlara uygun olup olmadığı yönündeki açıklamalarına Mehmet Zenginer, Halit Uçar, Gökhan Altıntaş, Özcan Dal ve diğer muhalif  meclis üyeleri  uzun süre itiraz ettiler. Tartışmalar sonucunda Ramazan erzak ve yardım faaliyetlerinin denetlenmesi için bir kurul oluşturulmasına karar verildi. Önergeler üzerinde konuşmalar yapılırken çok sayıda meclis üyesi de karşılıklı olarak atışmaya başlayınca toplantıda gerginlik yaşandı. Birbirlerinin üzerine yürüyen meclis üyelerini yine salondaki üyeler araya girerek yatıştırdılar.  

 

Daha sonra söz alan Nail Çiler, veremeyecekleri hiçbir hesaplarının bulunmadığını, odaya giren her şeyin kayıtlı olduğunu ancak geçen yıl yönetim kurulunda olan üyelerin bugün bu tür davranışlar içinde yer almalarının şık olmadığını söyledi. Çiler, “TOBB’dan 35 bin TL para geldi bizde ilave yaparak toplam 75 bin TL’lik ramazan yardımı yapılmasını kararlaştırdık Bölgedeki marketlerden fiyat istedik ve paketleri yine bölgedeki esnaftan aldık. Tüm dağıtımlar kontrol altında yapılmakta sizde elinizi taşın altına koyun destek olun ben söz veriyorum seneye 50 bin TL şahsım olarak destek sözü veriyorum aynı katkıyı sizlerden de bekliyorum.” Dedi. Daha sonra söz alan Meclis üyesi Özcan Dal, meclisi protesto etmek amacıyla 44 üyenin toplantıya katılmadığını Meclis Başkanı Nejat Hasan Karağaçlı’nın da bir önceki toplantıda toplantıya katılmayan meclis üyeleri için sarf ettiği sözler nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Dal,  meclis başkanı ve meclis divanını için güven oylaması yapılmasını talep ettiklerini, meclis başkanı ve divanının meclisi yönetemeyecekleri gerekçesiyle güvensizlik oyu almaları sonucunda görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini söyledi.  

 

Bunun üzerine Meclis Başkanı Karaağaçlı bir önceki toplantının görüntülerini izlenmesini istedi. Daha sonra talebin inceleneceğini söyledikten sonra Nail çiler yeniden söz aldı. Çiler, “bir şey isterken mantıklı olun. Elinizi vicdanınıza koyun biz bir şeyler yapmak ve katmak için geldik ancak ortadaki şu duruma bakın. Ayıptır. Önce bilgi sahibi olun yönetmelikle gelen yönetmelikle gider. Proje getirin burada projeler tartışılsın. Burası meclistir kimsenin egosunu tatmin etme yeri değil.” Şeklinde konuştu. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —