Tarih: 01.10.2012 15:16

GTO işçi sağlığını önemsiyor!

Facebook Twitter Linked-in

GTO, 30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile ilgili üye bilgilendirmelerine devam ediyor. Bu kapsamda GTO Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, üyelere konu ile ilgili bilgiler verdi.

 

 

Seminerde konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; iş sağlığı ve güvenliği konusunun 30 Haziran 2012 tarihinden itibaren üyeleri için daha da önem kazandığını ve işverenlere ve çalışanlara daha çok sorumluluklar getirdiğini vurguladı. Üyelerinin mevzat değişiklikleri konusunda sıkıntı yaşamamaları için özellikle eğitimlere ağırlık verdiklerini belirten Çiler; iş sağlığı ve güvenliği konusuna önem verdiklerini, bu amaçla mobil eğitim aracının önümüzdeki günlerde konu ile ilgili eğitimlere farklı bölgelerde devam edileceğini söyledi. Çiler; “2012 yılında Odamızda gerçekleştirdiğimiz 50 eğitime 2304 kişi katıldı. Bu rakamı daha da yukarılara çekmek istiyoruz. Özellikle mevzuat değişiklikleri ile ilgili üyelerimizi uyarmak ve doğacak zararların önüne geçebilmek amacıyla düzenlediğimiz eğitimlere yenilerini ekliyoruz. 

 

 

İş sağlığı ve güvenliği özellikle üyelerimizi yakından ilgilendiren bir konu. Odamız bu eğitimin yanı sıra Türkiye’de bir ilke imza atarak mobil eğitim aracını hizmete sundu. Aracımız Gebze ve Çayırova Küçük Sanayi Sitelerinde üyelerimize eğitimler vererek, üyelerimizin konuya duyarlı hale gelmelerine katkıda bulundu.” dedi.

 

 

Kanunun amacının işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi olduğunu da söyleyen Nail Çiler, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilmesi amacıyla işveren, çalışanları ve çalışan temsilcilerini işyerinin özelliklerini de dikkate alarak; işyerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik riskleri, koruyucu ve önleyici tedbirler, ilk yardım, olağan dışı durumlar, afetler ve yangınla mücadele ve tahliye işleri konusunda görevlendirilen kişiler konusunda bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı. Çiler ayrıca; kanunda işverenin ciddi ve yakın tehlikeye maruz kalan veya kalma riski olan bütün çalışanları, tehlikeler ile bunlardan doğan risklere karşı alınmış ve alınacak tedbirler hakkında derhal bilgilendirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —