Tarih: 23.05.2017 10:16

Gözler Fikri Işık'ta!

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan yardımcılıkları ile dışişleri, milli savunma, gıda ve tarım, ekonomi, çevre, orman ve su işleri gibi bakanlıklarda görev değişimi iddiaları var

KİMLER KALILYOR?

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre, MKYK’daki değişiklikler bu konuda da fikir oluşturdu. AKP’de genellikle Başbakan Yardımcısı, İçişleri, Dışişleri, Adalet ve Enerji Bakanı dışında MKYK’ya kabineden isim alınmıyor. Bu nedenle yerlerini koruyan Berat Albayrak, Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu ve Nurettin Canikli’nin kabinede kalacağı yorumu yapılıyor. Buna karşılık Veysi Kaynak’ın gideceği, Mehmet Müezzinoğlu’nun da yerini koruduğu öne sürülüyor. Kabinedeki diğer değişikliklerin ise başbakan yardımcılıkları, dışişleri, milli savunma, gıda ve tarım, ekonomi, çevre ile orman ve su işleri gibi bakanlıklarda olacağı öne sürülüyor. Kabine değişikliği ile eş zamanlı olarak tüm bakanlıkların öncelikli projelerinden oluşan yeni bir eylem planı hazırlanacak ve yeni dönemin öncelikleri olarak halka duyurulacak. 

Parti bu haftaki zorunlu düzenlemelerin ardından asıl önemli operasyonu, teşkilat ve belediyelerde yapacak. Erdoğan’ın sık sık sorun yaşandığını dile getirdiği yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmeler yapılıyor. 

Bu iddiaların ardından gözler Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili olan Fikri Işık'a çevrildi. Şu an Işık'ın bakanlıkta kalıp kalmayacağı konusunda tam net bir cevap henüz bulunmuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —