• BIST 100

    17121,12%0,04
  • DOLAR

    43,73% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6988,04% 1,31
  • Ç. ALTIN

    11594,33% -1,08

"Görüşmeler tamamlandı: Biri CHP’li 2 belediye başkanı AK Parti’ye katılacak"

AK Parti’nin Ankara temasları sonuç verdi: CHP’li Özarslan ve Ceylan AK Parti’ye katılacak

4.02.2026 20:57:00 0

AK Parti’nin yürüttüğü temasların ardından, biri CHP’li diğeri bağımsız iki belediye başkanının önümüzdeki günlerde partiye katılması bekleniyor.

AK Parti’nin son dönemde hız verdiği siyasi temaslar meyvesini vermeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, biri CHP’li, diğeri ise bağımsız olarak görev yapan iki belediye başkanının kısa süre içinde AK Parti saflarına katılması bekleniyor.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından çeşitli partilerden istifa ederek AK Parti’ye geçen belediye başkanlarının sayısında artış yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti teşkilatlarına “çalışmaları yoğunlaştırın” talimatı verdiği öne sürülüyor. Bu kapsamda birçok belediye başkanıyla temas kurulduğu, yeni geçişlerin gündemde olduğu ifade ediliyor.

Keçiören için temaslar sonuçlandı

Bugüne kadar farklı il ve ilçelerden çok sayıda belediye başkanının AK Parti’ye katılmasına karşın, Ankara’dan henüz bir geçişin yaşanmaması dikkat çekmişti. Bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündeminde olduğu ve Ankara teşkilatlarına özel bir çalışma talimatı verdiği kulislerde dile getiriliyor.

Elips Haber’den Kadir Gürhan’ın aktardığı bilgilere göre, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın bir süredir AK Parti yöneticileriyle görüşmeler yürüttüğü öğrenildi. Söz konusu temasların tamamlandığı ve Özarslan’ın önümüzdeki günlerde AK Parti’ye katılmasının yüksek ihtimal olduğu belirtiliyor.

Çamlıdere Belediye Başkanı Ceylan için de geçiş iddiası

AK Parti’nin, Keçiören Belediye Başkanı Özarslan’ın yanı sıra Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde bağımsız olarak belediye başkanı seçilen Adem Ceylan ile de görüşmeler yaptığı ifade ediliyor. 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den adaylık başvurusu kabul edilmeyen Ceylan, seçimlere bağımsız olarak katılmış ve belediye başkanı seçilmişti.

Ceylan’ın geçmişte AK Parti ile yakın ilişkilerinin bulunduğu, bu durumun olası bir parti değişikliğini kolaylaştırdığı belirtiliyor. Kulislerde, AK Parti’ye yönelik bu katılımların iki belediye başkanıyla sınırlı kalmayabileceği ve yeni isimlerin de gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Meclis üyeleri de sürece dahil olabilir

Ankara kulislerinde öne çıkan bir diğer iddiaya göre, yalnızca belediye başkanları değil, bazı belediye meclis üyelerinin de AK Parti’ye geçiş yapması söz konusu olabilir. Özellikle ilçe belediyelerinde meclis çoğunluklarını etkileyebilecek bu geçişlerin, yerel siyasette dengeleri değiştirebileceği değerlendiriliyor.

Yavaş–Özarslan arasında gerilim iddiası

Öte yandan, 31 Mart seçimlerinde CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Keçiören’de aday gösterilen Mesut Özarslan ile Yavaş arasında, AK Parti ile yürütüldüğü öne sürülen görüşmeler nedeniyle bir tartışma yaşandığı da iddialar arasında yer alıyor.

Yeniden Refah Gebze’de Bayrak Değişimi: Engin Kılıç Görevi Halil Bilikci’ye Devretti

İzmit’in yıldızları, Türkiye Şampiyonası’na damga vurdu

Çocuklar İçin İşitme Cihazı Seçimi: Aileler Nelere Dikkat Etmeli?

GEBZE ZABITASINDAN “GÜVENİLİR GIDA” EĞİTİMİ

GEBZE OKUR PROJESİ KAPSAMINDA NURULLAH GENÇ GEBZELİLERLE BULUŞTU

470 Gölcük Belediyespor Taekwondo Sporcusu Kuşak Atladı

Büyükşehir, Şehir Hastanesi alt geçidini ışıl ışıl yaptı; Şehir Hastanesi alt geçidi artık risk oluşturmuyor

Atölyede Sağlam İş, Güvenli Gelecek: Hırdavat ve İş Güvenliğinde Akıllı Seçim

Vali Aktaş Gölcük’te Muhtarların Taleplerini Dinledi

Çayırova’dan Gazze’ye kardeşlik eli uzandı

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL ZİYARETİ

Asker Paketi ve Asker Seti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Büyükşehir, filenin velilerini GEBZESEM’de buluşturdu; Bu turnuvanın kazananı dostluk oldu

Genel Başkan Rıdvan Eşin: Genel Merkezimiz Diyalog ve İstişarenin Adresi Oluyor

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

Kartepe’de Ramazan Hazırlığı

Pazarcı Esnafından Kumsar’a Yoğun İlgi

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Vali İlhami Aktaşı Ziyaret Etti

Üniversite yolculuğunda ilk destek Darıca Belediyesi’nden

Çayırova’da bilgi evi öğrencileri, bilgilerini yarıştırdı

Gölcük Belediyesi Voleybolda tarih yazdı: Üst Üste 3. Şampiyonluk

Köstebekler aynı anda tünel açmaya devam ediyor; Körfezray’da çalışmalar 4 TBM ile hız kazandı

Büyükşehir’in kontrol botu ihaleye çıkıyor

Şampiyon Karateciler Başkan Kocaman’ın Konuğu Oldu

Düzyaylalılar Derneğinden Vali Aktaş’a Davet

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi ve Kulüp Başkanları, Vali Aktaş'ı Ziyaret Etti

Ertan Şimşek: Yeni Nesil Liderlik Artık Empati ve İletişim Üzerine Kuruluyor

Gebze’de "Çözüm Odaklı" Saha Mesaisi: Meclis Üyesi Ayhan Yılmaz Esnafla Buluştu

Fadime Teyze, Büyükşehir’le yalnız değil

Başkan Büyükakın, Ankara’da

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.