Tarih: 06.02.2016 12:52

Görme engelli sporcunun hedefi Rio'da şampiyonluk

Facebook Twitter Linked-in

Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen Görme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde eden Ecem Taşın, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndan Türkiye'ye şampiyonlukla dönmek istiyor.

Ecem, antrenmanlarını Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral'ın gözetiminde ay-yıldızlı ekiple Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde sürdürüyor.

Milli judocu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli formayı gururla taşıdığını söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında birçok şampiyonaya katıldığını belirten Ecem, "Önümüzde 2016 Rio Paralimpik Oyunları gibi önemli bir sınav var. Biz ay-yıldızlı ekip olarak bu sınava fazlasıyla özen göstererek hazırlanıyoruz. Daha önce 21-24 Kasım'da Lizbon'da düzenlenen şampiyonada üçüncülük elde etmiştim ancak Rio'da ülkeme şampiyonluğu getirmek istiyorum. Milli formayla elde edilen başarı her sporcu ve her sporsever için ömür boyunca unutulmayacak bir anı" diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Yüksekokulu Yönetim Bölümü 2. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Ecem, şunları kaydetti:

"Eğitimim devam ederken aynı zamanda antrenmanlarımı da aksatmıyorum. Hedeflediğim başarıyı ülkeme getirmek istiyorum. 6 yıldır judo yapıyorum ama spor hep hayatımda oldu. Judonun zevkli ve akılcı olduğunu gördüm. Judonun felsefesi beni bu spora çekmişti, tabii zorluklarını da yaşadım. Judo yaparken sakatlandım, parmaklarım kırıldı, diskim çıktı. Judonun felsefesini çok sevdim, bu beni cezbetti. Judo, doğruluk ve nezakettir. Ben doğruluğunu beğendim bu sporun. Yani kıran kırana maç yapabiliyoruz ancak maç bittikten sonra arkadaşlığımıza devam edebiliyoruz. Judoda hırs ve düşmanlık yok. Minder dışında hiçbir zaman taşkınlık olmaz."

Ecem, sosyalleşmeleri açısından engelli kişilerin yeterlilik düzeyine göre spor yapması gerektiğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —