Tarih: 15.11.2018 15:48

Google Twitter hesabı çalındı

Facebook Twitter Linked-in

Siber dolandırıcılar sadece bireylerin değil aynı zamanda kurumların da başını ağrıtıyor. Bunun en son örneği Google cephesinde yaşandı. Şirketin G Suite Twitter hesabı siber saldırganlar tarafından çalındı ve saldırganlar takipçilerden Bitcoin talep etti.

Google Twitter hesabı çalındı

Hesabı ele geçiren saldırganlar bir paylaşım yaparak Google'ın 10 bin Bitcoin dağıttığını duyurdu. Bu Bitcon'leri alabilmek için bir adres doğrulaması isteyen saldırganlar 0.1 BTC ile 2 BTC arasında bir para gönderilmesini talep etti. Bu gönderim karşılığında ise 1 ile 20 BTC geri ödeme yapılacağı bilgisini paylaşan saldırganlar, bu sayede 800 bin takipçiye bu mesajı gönderdi. Olayı fark eden Google'ın devreye girmesiyle mesaj silindi ve hesap tekrar Google kontrolü altına alındı.

Olay sonrasında bu hesaba para gönderen kullanıcı var mı bilinmiyor. Ancak yapılan siber saldırının çok profesyonel olduğu ve konuyla ilgisi olmayanların kolayca kanabileceği belirtiliyor. Benzer yöntemler Türkiye'de de kullanılıyor ve siber saldırganlar özellikle Twitter üzerinden ilanlar vererek sahte banka hesaplarına yönlendirme yapıyorlar. Twitter'ın bu konuda adım atmadığını ve sahte ilanları yayınlamaya devam ettiğini de belirtelim.

KAYNAK: HÜRRİYET




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —