GÖLCÜKTEKİ TARİHİ YAPILAR GÖLCÜKLÜ ÖĞRENCİLERE İLHAM OLDU

GÖLCÜKTEKİ TARİHİ YAPILAR GÖLCÜKLÜ ÖĞRENCİLERE İLHAM OLDU

Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Kara Kalem Şenliği’ne katılan öğrenciler, gezdikleri tarihi yapılardan ilham alarak yaptıkları kara kalem resimlerle sergi açtılar.

Gölcük Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, lise öğrencilerine yönelik "Kara Kalem Şenliği" düzenlendi. Öğrencilerin sanatsal ifade becerilerini geliştirmeleri ve kültürel değerlere sanatsal bir bakış açısı kazandırma hedefiyle düzenlenen şenlik kapsamında öğrenciler; ilçedeki tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Gezi sırasında yaptıkları incelemelerden ilham alan öğrenciler, kara kalem çizimleri ile hayal güçlerini resmettiler.

 

TARİHİN İZLERİNİ YAKINDAN İNCELEDİLER

Etkinlik kapsamında öğrenciler, kültürel ve sanatsal farkındalıklarını geliştirmek amacıyla Yarhisar Müzesi, Hat Müzesi ve Yalı Evlerini kapsayan geziye katıldılar. Gezide geçmişten, günümüze uzanan tarihi izleri yakından inceleme ve geleneksel Türk sanatlarının estetik yönlerini gözlemleme fırsatı buldular.

 

HİSLERİNİ KARA KALEM ÇİZİMLERİNE YANSITTILAR

Gezi sonrasında öğrencilerimizin gözlemledikleri detaylar, hissettikleri duygular ve bu deneyimlerin öğrencilerde uyandırdığı ilham doğrultusunda karakalem çalışmaları yaptılar. Gördükleri eserler ve iç yansımalarını kara kalem ile kağıda döken öğrenciler, çizdikleri resimler ile Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda düzenlenen törenle sergi açtılar.

 

BİRBİRİNDEN GÜZEL ÇİZİMLER ORTAYA ÇIKTI

Törene Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdür Caferi Tayyar Mert, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende şenliğe katılan öğrencilere teşekkür belgesi takdim eden Başkan Sezer, “Etkinlikte birbirinden güzel çizimler ortaya koyan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor, şenliğin hazırlanmasında emeği geçen değerli öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇİZİMLER HAKKINDA ÖĞRENCİLERDEN BİLGİ VERDİ

Konuşmaların ardından Başkan Sezer, öğrenciler tarafından oluşturulan kara kalem sergisini gezdi. Sergide bulunan eserleri dikkatle inceleyen Başkan Sezer, eser sahibi öğrencilerden bilgiler aldı.

 



Polonya doğu sınırına anti-personel kara mayınları konuşlandıracak

Soğuk hava sebebiyle çimler ve otomobil camları buz tuttu

Evlerine geçen Adıyamanlı depremzedeler: "Bakan Murat Kurum, her zaman yanımızda"

Şarampole uçan araçta bulunan 2 kişi yaralandı

Bodrum Gündoğan hokey takımı birinci lige yükseldi

Kaymakam Yılmaz’dan ilçe birimlerine denetim

Kötekli Gençlik Merkezi’nde sanat dolu günler

Belediyenin imar cezasına yargı freni

Coğrafi İşaretli Aydın Enginarı’nda yılın ilk hasadı yapıldı

Aksa Akrilik ve TOÇEV’den çocuklara sıcak bir gelecek

Araç içinde fenalaşan sürücü, hayatını kaybetti

Söğütspor’da Teknik Direktör Savaş Akgün ilk antrenmanına çıktı

MSKÜ’de tiyatro rüzgarı

Kesinleşmiş 12 yıl cezayla aranan uyuşturucu taciri yakalandı

Emniyet ekipleri çocuklarla uçurtma festivalinde buluştu

Antakya’da otomobil yangını

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Uluşahin: "Fıtık sanıldığı kadar masum değil"

Karapınar’da umre yolcuları dualarla uğurlandı

Tarihi değirmenler dönüyor, mısır unu gurbet yollarına çıkıyor

5 katlı binanın çatı katındaki yangın korkuttu

Gaziantep’te 22 kilo skunk ile çok sayıda silah ele geçirildi: 7 gözaltı

Antalya’da otomobilin şaftına gizlenmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Eskişehirli sporcu, uzun kılıç kategorisinde 3. oldu

Deprem hazırlıklarının sürdüğü Büyükçekmece’de riskli bir site daha yıkıldı

Merhum başkanlar için simit fırınından ücretsiz simit

Ezanı güzel okumak için yarıştılar

Vali Çiçek halk gününde vatandaşların sorunlarını dinledi

Altın Taka Film Festivali 24-28 Aralık tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak

Kula’da asayiş ve narkotik uygulamalarında 23 kişi yakalandı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.