Tarih: 24.09.2012 13:54

Gölcük 2 Kavşağı’nda bir şerit trafiğe açıldı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Hayata geçirdiği projelerle kent genelindeki trafik akışını hızlandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni projelerle bu çalışmalarına devam ediyor. Trafiğin yoğunlaştığı bölgelerde alt geçitler, köprülü kavşaklar yapan Büyükşehir Gölcük ilçesinde de trafik yoğunluğunu azaltmak amacı ile Köprülü Kavşak inşaa ediyor. Gölcük’te Donanma Komutanlığı girişinde yürütülen köprülü kavşak çalışması bölgede rahatlama sağlayacak. Kuzey yan duvar çalışmaları biten kavşağın bir şeridi tamamlanarak trafiğe açıldı. Araçlar bu tek şeritten kontrollü olarak köprüden geçiriliyor.

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Gölcük 2 Köprülü Kavşağı’nda altyapı çalışmaları ve yan yol uygulamaları devam ediyor. Proje kapsamında D-130‘un altından 2 açıklıklı (gidiş-geliş), 5,5 metre yüksekliğinde birinci şerdin köprüsü inşa edildi. 44 metre uzunluğunda yapılacak olan köprü, mevcut yolun 3 metre yükselmesini sağlayacak

 

TRAFİK GÜVENLE AKACAK

 

Köprülü kavşak, kuzey-güney yönünde uzanan Karaağaç Caddesi ve İlhan Tuba Caddesi’nden ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanmasında etkili olacak. Proje kapsamında 75 bin metreküp kazı ve dolgu çalışması yapılacak. Köprülü kavşakta 5 bin metreküp beton, 450 metreküp ön germeli kiriş, 500 ton demir ve 2 bin metreküp taş duvar kullanılacak. Köprüye 25 bin ton da asfalt serilecek.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —