google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Gökmen Özdenak son yolculuğuna uğurlandı

Gökmen Özdenak son yolculuğuna uğurlandı

SPOR 2.01.2026 16:43:22 0
Gökmen Özdenak son yolculuğuna uğurlandı
A Milli Futbol Takımı’nın ve Galatasaray’ın eski futbolcusu Gökmen Özdenak son yolculuğuna uğurlandı.
Geçtiğimiz günlerde vefat eden A Milli Futbol Takımı’nın ve Galatasaray’ın unutulmaz futbolcularından Gökmen Özdenak’ın cenaze namazı, cuma namazına müteakip Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılındı. Cenaze namazına; Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulüp ve Sportif AŞ yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray’ın eski teknik direktörleri Fatih Terim ile Mustafa Denizli, Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, teknik direktörler Şenol Güneş ile Rasim Kara, sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Galatasaray camiasından yanı sıra spor, sanat ve iş dünyasından birçok isim ve ve ailesi katıldı.

Fatih Terim: "50 seneyi son güne kadar dost olarak, arkadaş olarak yaşadık"
Gökmen Özdenak’ın vefatıyla ilgili basın mensuplarına duygularını dile getiren Fatih Terim, "Başımız sağ olsun. Ben Galatasaray’a geldiğimde Gökmen ağabey, aramızda söylediğimiz lakabıyla Göki, Galatasaray’daydı. Ondan sonra 50 seneyi son güne kadar dost olarak, arkadaş olarak yaşadık. Daha önce takım arkadaşı olarak tatlı anıları, acı günleri her şeyi beraber yaşadık. Hastaneye kaldırıldığı gün gittiğimde zaten doktor hanımefendi pek tepki vermediğini söylemişti. Açıkçası son 1-2 günü de çok ümitli geçirmedim. Kendisi çok neşeli, şen ve herkesle çok iyi olan bir insandı. Takımımızın da adeta neşesiydi. Her zaman pozitif haliyle onu düşünebilirdiniz. 1 hafta önce beni aradı, gece saat 11.30, 12’ydi. ’Aile nasıl, çocuk nasıl, sen nasıl?’ dedi. ’İyiyim ağabey. Her şey iyi’ dedim. ’Bir şey mi var?’ dedim. ’Yok, seni özledim, görüşelim’ dedi. Demek ki bize veda ediyormuş. O kadar yoğun bir beraberliğimiz vardı ki eskiden top oynayanlar iyi bilir, kamplarda, antrenmanlarda, maçlarda neredeyse ailenizden fazla görürdünüz. Gökmen ağabeyi de en çok görenlerden biriyim. Çok hatıralarımız var. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. İyi bir insandı. Büyük kulüpler, sembolleriyle ayakta dururlar. Bugün de Galatasaray’ın yaptığı çok önemli bir şeydi. Yarın da unutmayacaklarına inanıyorum. En acısı bu kadar zaman her yerde beraber olduğunuz bir insanın cenazesine geldiğinizde aklınızda kalan sadece iki tane tarih oluyor. Biri doğum tarihi, biri ölüm tarihi. O yüzden çok üzgünüm. Onun kötü söylediği şeyler de insana batmazdı. Öyle bir karakteri vardı. En kötü zamanımız da bile bizi neşelendiren bir insandı. Allah rahmet eylesin. Yasin ile de görüşme imkanı bulduk. Bütün ailesine de başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Mustafa Denizli: "Benim 60 yıllık arkadaşımdı"
Galatasaray’da hem futbol oynayan hem de teknik direktörlük yapan Mustafa Denizli, Gökmen Özdenak ile 60 yıllık arkadaşlığı olduğunu hatırlatarak, "Yasin ile beraber her kademede milli formayı beraber giydik. İstanbul’a geldiğimizden sonra da arkadaşlığımız, dostluğumuz devam etti. Hayat dolu bir insandı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Hepimizin, Türk futbol ailesinin, sevenlerinin, Galatasaray camiasının, başı sağ olsun" açıklamasında bulundu.

Ali Dürüst: "İyi bir Galatasaraylıydı"
Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Ali Dürüst de Gökmen Özdenak’ın hem Türk futbolunun hem de Galatasaray için önemli bir kişi olduğunu aktararak, "İyi bir Galatasaraylıydı. Bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde onla yetiştik, onla büyüdük. Futbolu onunla sevdik. O bize belki bir yol açtı, ondan sonra da Galatasaray’a hizmet ettik. Ruhu şad olsun" dedi.

Abdürrahim Albayrak: "Galatasaray’ı çok seviyordu"
Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Abdürrahim Albayrak ise Gökmen Özdenak için, "Çocukluğumuzun kaptanı, Yasin-Gökmen. Hatta oğlumun ismini de Yasin koymuştum. Gökmen kardeşim zaman zaman bana şirkete gelirdi. Sohbet ederdik, Galatasaray’ı konuşurduk. Çok iyi bir Galatasaraylıydı. Çok candandı. Galatasaray’ı çok seviyordu. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

İbrahim Hatipoğlu: "Tüm Galatasaraylıların tanıdığı, efsane oyuncularından biriydi"
Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi ve Sportif A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu, Gökmen Özdenak’ın vefatından dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, "Erken bir kayıp. Ekranlardan herkesin ilgiyle izlediği biriydi. Ani bir kalp kriziyle kaybettik. Tüm Galatasaray camiası çok üzgün. Gökmen Özdenak bir döneme damgasını vurmuş ama tüm Galatasaraylıların bildiği, tanıdığı, efsane oyuncularından biriydi. Oynadığı yıllarda o günün şartlarında çok önemli bir ün kazanmış, o dönemin taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir oyuncuydu. Yorumculuk hayatında da değerli yorumlarıyla herkesin ilgisini çeken biriydi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm spor camiasının başı sağ olsun" şeklinde konuştu.
Cenaze namazının ardından Gökmen Özdenak’ın naaşı Kilyos Mezarlığı’na defnedildi.

İstanbul Anadolu Yakası’nda kar yağışı etkisini arttırdı

Yük treniyle çarpışan SUV aracın sürücüsü yara almadan kurtuldu

Otomobil kamyonetle kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Tomarza Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Polat güven tazeledi

Taksim’de kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi

Bartın’da ilçe protokolü vatandaşlarla kartopu oynadı

Tedesco: "İkinci yarıda çok çok dominant bir oyun sergiledik’’

Ağrı’da Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı

Karamürsel’de feci kaza: 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Afrika Uluslar Kupası şampiyonu Senegal

Önce araca saldırdı, ardından araçtakileri bıçakladı... O anlar kamerada

Oylat Kaplıcaları’nda 20 araç yolda mahsur kaldı

Bartın’da motosiklet, scooter ve bisikletlerin trafiğe çıkması yasaklandı

Iğdır’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Bakan Tunç: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, krizlerin ortasında dengeyi, kaosun içinde adaleti temsil etmektedir"

Elazığ’da rehabilitasyon ve bakımevi kurslarına kar tatili

Karlı yollar aşıldı, hasta kadın kurtarıldı

Pakistan’da AVM yangınında can pazarı: Alevlerden kaçarken metrelerce yüksekten yere çakıldı

Kar yağışını horon ve halay oynayarak karşıladılar

Bitlis’te rahatsızlanan vatandaş zorlu şartlarda hastaneye ulaştırıldı

Bartın’da kamu çalışanlarına kar tatili

Gümüşhane’de kar görsel şölene dönüştü

Kırıkkale’de tarihi eser operasyonu

TFF 3. Lig: Pazarspor: 1 - 1926 Bulancakspor: 0

Ali Gürbüz: "Bu haftayı kayıpsız kapattık"

Şırnak’ta özel kreşler ve anaokulları 1 gün tatil edildi

Erciyes 38 FK evinde farklı kazandı

NATO Genel Sekreteri Rutte, Trump ile Grönland’ı görüştü

Basketbol Süper Ligi: Karşıyaka: 103 - Aliağa Petkimspor: 91

Karlı yolda kayan otomobil karşı şeritten gelen araçla çarpıştı: 6 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.