Tarih: 17.08.2012 10:06

GESOTİM'e 13. yılında yeni bina!

Facebook Twitter Linked-in

17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremle birlikte kurulan ve enkazda yaptıkları arama kurtarma çalışmalarıyla asrın felaketinin simgelerinden biri haline gelen Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM), 13 yıl sonra yeni binasına kavuştu.

 

 

 

Binlece kişinin canına mal olan ve pek çok kişiyi evsiz bırakan 17 Ağustos depreminin yaşandığı dönemde kurulan GESOTİM, tam 13 yılın ardından faaliyetlerini sürdürecekleri bir binaya kavuştu. 13 yıldır Kavalı’da bulunan kapalı yüzme salonu yanındaki konteynerlerde çalışma yapan derneğin binasının açılışına, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, SÇHEK Müdürü İsmail Barış katıldı.

 

 

 

 

Açılışta konuşan GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, “13 yıl boyunca bir binaya kavuşmak için çok uğraştık. Yardıma muhtaç insanlara hiçbir şey yapamamanın verdiği üzüntüyle daha da azimle binaya kavuşmak için uğraştık” dedi. GESOTİM olarak ellerinden geleni yaptıklarını ancak insanların duyarsız olduğunu ifade eden Kocaman, “Deprem sigortası yaptıranların oranı ne yazık ki yüzde 30. Bu rakam ne kadar duyarsız olunduğunu gösteriyor” diye konuştu.

 

 

 

Kocaman’ın konuşmasının ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise, depremde alınması gereken derslerin alarak yeniden yapılanma sürecinin başlamasının çok önemli olduğunu vurguladı Ellibeş, “Bir avuç fedakar ve gönüllü gencin çabalarıyla konteynerlerde sürdürülen mücadele, kar topu gibi büyüyerek bu noktaya geldi” açıklamasında bulundu. Kendisinin belediye başkan yardımcılığı döneminde GESOTİM’e yeterli desteğin verilemediğini kaydeden Ellibeş, “Şimdi kolektif çalışmayla gecikmiş bir hakkı teslim ediyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından ekip tarafından protokole deprem radyosu hediye edildi. Daha sonra Akar, Ellibeş ve Yazıcı binayı gezdi. Burada protokole bilgi veren Kocaman, ağır arama kurtarma materyallerinin hepsinin binada mevcut olduğunu, yardıma muhtaç olan kişilere artık yeni yerlerinde hizmet vereceklerini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —