Tarih: 06.06.2012 15:18

GESMEK yılsonu sergisi açıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi’nin ilçedeki en önemli eğitim hizmeti Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK) yılsonu sergisinin açılışı, Gebze Kent Meydanı’nda protokolün ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliği yaptığı yılsonu sergisinin açılışına, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve eşi Sevim Hanım, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ve eşi Fatma Hanım, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Adalet Komisyonu Başkanı Şerafettin Saka, AK Parti İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Hanım, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

 

 

KENT MEYDANI SERGİ SALONUNDA

 

 

Gebze Kent Meydanı’nda bulunan sergi salonlarında GESMEK kursiyerlerinin çeşitli branşlarda yaptıkları ürünlerin yer aldığı karma serginin açılış töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, eğitim ve meslek edindirme alanında Gebze’nin bir markası haline gelen GESMEK ve bu ailenin her bireyiyle gurur duyduklarını dile getirdi. Başkan Köşker, “Günümüzde artık Belediyeler hizmet etmekle yükümlü olduğu şehirlerin sadece altyapı, yol, park ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamakla sorumlu değildir. Belediyeler aynı zamanda şehrin sosyal, kültürel, sanatsal, ekonomik gelişmesine de birinci derecede önem vermek zorundadır. Gençlerine, çocuklarına, kadınlarına, yaşlılarına, engellilerine, velhasıl toplumun tüm kesimlerine, onları mutlu ve huzurlu kılacak bir şehir hayatı sunmak zorundadır.

 

 

KALİTELİ EĞİTİMİN KANITI

 

 

Az sonra kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan sergiyi gezeceğiz. 51 ayrı branşta öğrenim gören kursiyerlerimizin muhteşem ürünlerini inceleyeceğiz. Sergilerdeki ürünler gerçekten GESMEK’in ne denli kaliteli bir eğitim verdiğini bizlere bir kez daha gösterecek. Siz değerli hemşehrilerimizin önümüzdeki yıl da ücretsiz kurslarımızdan yararlanmanızı ve bizlerden yeni taleplerde bulunmanızı bekliyor, 8 ay süreli kurslarımızı başarıyla tamamlayarak, bu güzel ürünleri ortaya çıkaran kursiyerlerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.

 

 

51 BRANŞTA 6 BİN KURSİYER

 

Kısa adı GESMEK olan Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Kurslarımız da, bu anlamda Gebzeli hemşehrilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik açıdan gelişmesi ve hayatlarını zenginleştirmesi gibi bir misyonla siz değerli hemşehrilerimize hizmet veriyor. Bugün açılışını yapacağımız ve her yaştan Gebzelinin eğitim gördüğü GESMEK kurslarımızda sanat, meslek, el becerisi, yabancı dil, bilgisayar,  güzel sanatları ve hobi öğrenen kursiyer sayımız 6000’i aştı. 2011-2012 Eğitim Öğretim Döneminde GESMEK bünyesinde açtığımız 51 farklı branşta 6100 kursiyer eğitim gördü” dedi.

 

 

TOPACA: GEBZE GELİŞİYOR

 

 

Başkan Köşker’in ardından kısa bir selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye çıkan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, 8 ay boyunca GESMEK kurslarında boş zamanlarını değerlendirerek hobi ve yeteneklerini geliştiren kursiyerleri kutladı. Karabulut’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Ercan Topaca, yeni dönemde nitelikli ve kalifiye, kendisini yetiştirmiş bireylerin iş hayatında tercih edildiğine dikkat çekti. Gebzelilere kendilerini geliştirme ve meslek edindirme fırsatı sağlayan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i kutlayarak başladığı konuşmasının devamında Vali Topaca şunları söyledi: “Gebze’de değişiyor ve gelişiyor. Umut ediyoruz ki bu gelişim ve değişim tüm hızıyla devam edecek.

 

 

VALİ TOPACA GEBZE’YE GELİYOR!

 

 

İş ve meslek edindirmede bu kursların önemli bir yeri var.  Her işi yaparım dönemi artık geride kaldı. Bireyler arık bir konu üzerinde uzmanlaşması gerekiyor. İşte bu kurslar buna imkan tanıyor. Bu kurslarda iş disiplini, tertibi, iş bitirme gibi konularda önemli bilgiler veriliyor. Bu kursların her kademesinde emeği bulunanları ve kursiyerlerimizi tebrik ederim. Önümüzdeki günlerde Gebze Kent Meydanı’nda tahsis edilen valilik makamının açılmasıyla haftanın belirli günleri Gebze’ye geleceğim. Sorunlarınızı ve dertlerinizi yakından takip ederek, en kısa sürede çözeceğiz.” Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve kursiyerler yılsonu sergisinin açılış kurdelesini birlikte kesti. Sergiyi gezen Vali Topaca ve beraberindekiler, ürünler hakkında eser sahibi kursiyerlerden bilgi aldı. Açılışta Vali Topaca’ya kursiyerlerin yaptığı bir ebru tablosu hediye edildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —