Tarih: 16.05.2012 17:33

GESMEK sergilerine bir yenisi eklendi!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK)’in ikinci yılsonu sergisi İstasyon Mahallesi’nde açıldı. Serginin açılışında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Altyapı çalışmalarının tamamlandığı, kaldırım, asfalt gibi üstyapı çalışmalarının sürdüğü İstasyon Mahallesi, yapılan hizmetlerle Gebze’mizin yüz akı haline gelecek” dedi    

 

 

 

PROTOKOL KATILDI

 

 

 

Gebze Belediyesi’nin en önemli eğitim hizmetlerinin başında gelen Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursu (GESMEK)’te sergi heyecanı devam ediyor. GESMEK’li kursiyerlerin hünerli ellerinden çıkan birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergilerin ikincisi İstasyon Mahallesi’nde bulunan kurs merkezinde açıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi açılışına Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Demir, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve eşi Fatma Hanım, Başkan Köşker’in eşi Ragibe Hanım, İstasyon Mahallesi Muhtarı Mehmet Keskin, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, Orhan Sipahioğlu, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve mahalle sakinleri katıldı.

 

 

 

EL EMEKLERİ SERGİDE

 

 

 

Kadın üst giysileri, iğne oyası, elde kurdele işi ve el nakışı branşlarında eğitimlerini tamamlayan GESMEK’li kursiyerlerin el işi göz nuru ürünlerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze’nin en büyük ve en hünerli ailesinin birer mensubu olduğunuz için sizlere teşekkür eder, kutlarım. Bir dönem boyunca her biri alanında uzmanlaşmış usta öğreticiler nezaretinde gizli kalan yeteneklerinizi ve becerilerinizi keşfetme imkanı buldunuz.  Becerilerini geliştiren siz değerli hemşerilerimizi, her biri birinden değerli eserleri için kutlarım.  Gebze Kent Meydanı’nda açacağımız sergi salonumuzda eserlerini hem sergileme hem de satışa sunarak aile bütçesine katkı sunabileceksiniz” dedi.

 

 

 

GEBZE’NİN VİTRİNİ

 

 

 

İstasyon Mahallesi, değişen ve gelişen Gebze’nin vitrini olduğunu belirten Belediye Başkanı Adnan Köşker, kamulaştırma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı alanda yapılacak olan bilgi evi, kütüphane, GESMEK kurs merkezi, kütüphane ve spor merkezinin yer alacağı bütünlüklü bir kompleksin mahalleye kazandırılacağını dile getirdi. İstasyon Mahallesi’nin, Marmaray Projesi’nin tamamlanmasıyla öneminin bir kat daha artacağını dile getiren Köşker, “Altyapı çalışmalarının tamamlandığı, kaldırım, asfalt gibi üstyapı çalışmalarının sürdüğü İstasyon Mahallesi, yapılan hizmetlerle Gebze’mizin yüz akı haline gelecek” dedi.   

 

 

 

EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLARIM

 

 

Başkan Köşker’in ardından kürsüye çıkan Gebze kaymakamı Salih Karabulut, “Kursların açılışında emeği geçenleri kutlarım”            diyerek başladığı konuşmasının devamında söyledi: “Boş zamanları değerlendirildiği, beceri ve hünerlerin keşfedilerek geliştirildiği meslek edindirme kursları Gebze’mizin eğitim markası oldu. Kaybolmaya yüz tutan sanat dallarını gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan kursları açan, vatandaşlarımızın katılımını sağlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve ekibini bir kez daha kutlarım” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —