Tarih: 06.10.2012 09:55

Geri dönüşüm atıkları şaşırtıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Uzun yıllardan beri geri dönüşüm çalışması yapan İzmit Belediyesi’nin mahallelere koyduğu geri dönüşüm konteyner ve kutularından çıkan atıklar yetkilileri şaşırtıyor. Yetkililer, kentin dört bir yanına 1350 adet geri dönüşüm konteynırı, 10 bin adet de iç mekan geri dönüşüm kutusu konulduğunu hatırlatarak, ”Konulan kutu ve konteynerler çöp için değil, kağıt, şişe, plastik gibi geri dönüşümü mümkün atıklar içindir.

 

 

 

Buna rağmen bazı bilinçsiz kişiler buraları adeta çöp konteynırı gibi kullanıyor. Çöp konteynırlarına kağıt, plastik, cam atılırken, geri dönüşüm konteynırlarına da çöp atılıyor. Bu konuda ev ev dolaşıp vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Çöpe attığımız her kağıt, plastik, cam gibi geri dönüşümü mümkün atıklar yok oluyor. Dünyamızda bütün kaynaklar sınırlı. Geri dönüşüm çalışmaları sayesinde kıt olan kaynakları gelecek nesillere de aktarmaya çalışıyoruz” dediler.

 

 

 

İlgililer, bazı geri dönüşüm konteynırlarına da sorumsuz kişilerce zarar verildiğini hatırlatarak, ”Bütün vatandaşlarımızı sorumlu olmaya çağırıyoruz. Çöp konteynırlarına çöp, geri dönüşüm konteynırlarına da kağıt, cam, plastik gibi atıkların atılmasını istiyoruz” diye konuştular.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —