Tarih: 19.03.2012 12:00

Gerçeği aratmayan tatbikat!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), İzmit Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine yangının söndürülmesi ve yaralıların çıkartılmasını kapsayan tatbikat eğitimi verdi. Gerçeği aratmayan bu tatbikatta Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye ekipleri ile öğrenciler koordineli olarak başarı ile görev aldı. Gerçekleştirilen tatbikata 4 öğrenci yangın bölgesinden tahliye edildi.

 

 

GERÇEK GİBİ TATBİKAT

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM ve İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Sivil Savunma Kulübü koordinasyonu ile gerçekleşen tatbikat gerçeği aratmadı. İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hayati İnce, Sivil Savunma Kulübü Öğretmenleri Gürbüz Okur, Ahmet Sancar, Haluk Giray ve Mehmet Sarı hazır bulunarak öğrencilerin acil durumlarda tahliyesi ile yakından ilgilendiler.

 

 

YANGINLA MÜCADELE EĞİTİMLE BAŞLAR

 

 

Eğitim ve tatbikat kapsamında, okul binasının alt katında duman makinesi kullanılarak yoğun dumanlı yangın ortamı oluşturuldu. Verilen alarm ile öğrenciler okul bahçesinde toplandı. Senaryo gereği üst katlarda mahsur kalan öğrenciler, İtfaiye’nin merdivenli aracı ile mahsur kaldıkları sınıftan kurtarıldılar. Tatbikattan sonra öğrencilere seminer verildi. Öğrencilere yangın ve afet olaylarında nasıl hareket etmesi gerektiğini öğrendi.

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

 

 

Tatbikat sonunda konuşan İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hayati İnce, “Acil durumlarda insan davranışlarının istenilen yönde olması için sürekli eğitim ve tatbikatların yapılması gerekir. Bu eğitim çalışmasını organize eden başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bu çalışmaların artarak devam etmesini talep ediyorum” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —