Tarih: 24.08.2015 09:16

GEPOSB’da neler oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

Uzun süredir üye sanayicilerle aralarında sorunlar olan, bölgedeki inşaatlar ve tahsislerde yasal aykırılıklar konusunda şikayetlerin odak noktası haline gelen Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEPOSB) artan şikayetler ve suçlamalar üzerine Sanayi Bakanlığı müfettişleri soruşturma başlattı.

 Hakkında her gün farklı bir suçlama yapılan GEPOSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkan, Sanayi Bakanlığı müfettişinin bölgeye gelişini doğrularken, bir üyenin yapmış olduğu şikayet talebi sonrası müfettişin bölgede inceleme yaptığı, bilgi ve belgelere başvurduğunu söyledi.

İMAR USULSÜZLÜKLERİ VE  KEYFİ UYGULAMALAR

Edinilen bilgilere göre GEPOSB’da bazı fabrikalara haksız tahsis yapıldığı, imar konusunda yönetmeliklerin uygulanmadığı sebebi ile şikayetlerde bulunulmuştu. Bunu yanı sıra TIR parkının tahsisi ve Osman Erkan’ın bir tanıdığına tahsisi yapılan GEPOSB Büfe’nin büfe yerine restoran olarak hizmet vermesinin hukuksuz olduğu. Bunun daha önceki müfettiş raporlarında da yer aldığı ancak hiçbir değişikliğin olmadığı belirtilerek şikayette bulunulmuştu.

SEA HORSE PLAZA’NIN VERİLMEYEN İSKANI

Denizatı Petrokimya’ya 6 yıl önce izinleri verildiği halde, inşaatın bitme sırasında haksız bir gerekçe ile inşaatın iptal edilmesinin de kanuna aykırı olduğunu ve bu sebeple bölgenin ve Erkan’ın başının epeyce ağrıyacağı, mahkeme sonucuna göre tahsisin geri verilip ağır maddi tazminat cezaları da ödenebileceği gelen haberler arasında. Sea Horse Plaza’nın önceki aylarda bölge yöneticileri ve başkan Erkan tarafından kapıları zorla açılarak içeriye girilmesinin de müfettişin araştırdığı konular arasında olduğu belirtiliyor.

BÖLGE YÖNETİMİ TEDİRGİN

Görüşlerini dile getiren bazı sanayicilerin, Osman Erkan yönetiminin hukuk ve yasa tanımazlığının artık herkesi bezdirdiğini belirterek, bu bölgedeki yönetim yanlışlarını bir türlü düzeltemediklerini belirttiler. Osman Erkan’ın uzlaşmadan uzak, ben yaptım oldu mantığı ile hareket ettiğini de belirten sanayiciler, "Son genel kurulda bizden son defa görev istedi. Kendisine bu desteği verdik.

Ancak değişen hiçbir şey olmadı. Geçmiş dönemde komşumuz olan Güzeller OSB ile sürtüşme içine girdi. Mahkeme koridorlarında tur attık Sonuçta yargı aleyhimize karar verdi.  Zararının tüm bölge olarak bizler çektik. Bir de yıktığı yolları yapmak zorunda kaldık. Şimdi de kendi inadı yüzünden Denizatı Petrokimya ile olan husumeti yüzünden bölgeyi maddi zarara uğratabileceği konuşulmakta.

Bizler kesinlikle böyle bir bedel ödeme durumunda gerekli hukuki şikayetlerimizi yapacağız. Kimsenin şahsi inadı yüzünden burada maddi kayıp yaşamak istemiyoruz" dediler. Bu arada bölgede görev yapan Bakanlık Başmüfettişinin bazı sanayicileri de ziyaret ederek bilgisine başvurduğu ve yapılan eksiklikleri yerinde tespit edip kapsamlı bir rapor hazırlayacağı da gelen bilgiler arasında. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —