Tarih: 16.12.2015 20:31

GENELKURMAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Facebook Twitter Linked-in

Sıcak gelişme...  Peşmergeye saldıran DEAŞ'lı teröristlerin attığı füzelerin bir kısmı, Türk askerinin eğitim verdiği Musul'daki Başika kampına düştü. Saldırıda 4 Türk askeri yaralandı. Yaralı askerlerin durumu iyi. Saldırı sonrası Türk askerleri obüslerle teröristlere karşılık verdi. 

Saldırıda Türk askerlerinin eğitim verdiği Musul Ulusal Muhafız Gücü'nden iki askerin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Peşmergeye yönelik saldırının ise havan topu ve Katyuşa füzesiyle gerçekleştirildiği kaydediliyor.

Kürt haber sitesi Rudaw'ın geçtiği haberde terör örgütü DEAŞ'ın "Başika bölgesinde bulunan  Sünni güçlere ait bir karargahı bombaladığı" ifadesi yer aldı. Eski Musul Valisi Asil Nuceyfi, olayda 2 milisin öldüğünü, 6’sının da yaralandığını söyledi. 

TSK AÇIKLAMA YAPTI: KATYUŞA ÇNRA MERMİLERİ...

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle: 16 Aralık 2015 tarihinde; DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu BAŞİKA'daki Üs Bölgesine düşmüştür.
 
Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı dört Kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmış ve süratle Şırnak Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmişlerdir.
 
Tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir.
 
BU SALDIRI BİRLİK GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİNİ...
 
Yaşanan bu saldırı birlik güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.
 
Bu saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur"
 
İŞTE ANKARA'YA ULAŞAN İLK BİLGİLER ŞÖYLEYDİ
 
IŞİD'in kampa düzenlediği saldırı konusunda, Ankara'ya ulaşan bilgiler özetle şöyle:
 
*Türk eğitim birliklerinin bulunduğu ve yerel güçleri eğittiği kampa IŞİD, saat 15.15 sıralarında saldırıda bulundu.
*Saldırı havan atışı ile yapıldı.
*Saldırı sırasında bir uzman çavuşumuz yaralandı. Yaralanan asker durumun aciliyeti nedeniyle helikopter ile Şırnak'a tahliye edildi.
*Yaralının tedavisine başlandığı bilincinin açık olduğu belirtildi.
*Saldırıda 3 asker daha yaralandı. Bu askerler de Türkiye'ye getiriliyor.
*Saldırıda Musul Ulusal Muhafız gücünden 2 asker öldü, 2 asker de yaralandı.
*Türk birliği, saldırıya anında ağır silahlar ve top atışları ile karşılık verdi.
 
KORDONA ALINDI, GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
 
Saldırı sonrası Türk askerlerinin bulunduğu alanın çevresi güvenlik kordonuna alındı ve terör örgütünün saldırılarına karşı önlemler artırıldı.
 
PEŞMERGEYE DE SALDIRI
 
Bugün yine IŞİD, Musul'un Keske Bölgesinde Peşmerge güçlerine ait karargaha intihar salsıdır düzenledi. Buradaki saldırıda 6 IŞİD teröristinin öldürüldü, 6 Peşmerge hayatını kaybetti.
 

 PEŞMERGEYE SALDIRININ BİR PARÇASI
 
Kürt askeri kaynakları ise Reuters haber ajansına  "Roket saldırısına uğrayan üste Türk askerlerinin de bulunduğunu" belirtti.
 
Peşmerge Genel Sekreteri Cabbar Yaver, "Roket saldırısının, Musul'un kuzeyindeki Kürt mevzilerine karşı harekete geçen terör örgütü IŞİD'in geniş kapsamlı taarruzunun bir parçası olduğunu" söyledi.
 
TÜRK ASKERİ EĞİTİM VERİYOR
 
Irak'ta Musul yıkınında Başika ilçesindeki Türk eğitim birliğinin Musul Ulusal Muhafız güçlerini eğittiği kampa, iki hafta önce TSK tarafından tabur seviyesinde bir kuvvet gönderilmişti. IŞİD'in hakim olduğu bölgeye yaklaşık 10 kilometre mesafede olduğu belirtilen kampın çevresinde MT60 tipi 25 dolayında tank konuşlandırılmıştı. Kampta, çok sayıda anti-terör uzmanı Türk subayı, IŞİD ile savaşacak yerel güçlere yerleşim birimlerininde sokak aralarında nasıl operasyon yapılacağı eğitimini veriyor. Kampa; Siirt 3. Komando Tugayı'ndan komandolar da gönderilmişti. Ancak Irak merkezi yönetiminin tepkisi sonrasında kamptaki kuvvet seviyesi düşürülmüş, bazı birlikler Kuzey Irak içindeki başko noktalara kaydırılmıştı.
 
 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —