Tarih: 08.02.2012 12:35

Gemlik'te dağlık bölgeler yapı alanı ilan edilecek

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'nın Gemlik İlçe Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Yılmaz, afet riski olan alanların dönüştürülmesiyle ilgili projenin TBMM'de görüşüldüğüne dikkat çekti.

 

 

"YENİ VE SAĞLAM ALANLARA GEÇİLMELİ"

 

 

Yılmaz, zeytin koruma kanununun Gemlik gibi riskli bölgelerde yüzde 10’dan yüzde 20 ile yüzde 30’a çıkarılmasının gündemde olduğunu söyledi. Gemlik’in yeni ve sağlam zeminli arazilere geçmesi için çabaların devam ettiğini vurgulayan Refik Yılmaz, “Kumla Mahallesi ile Cihatlı Köyü arasındaki dağlık bölgelerin rezerv yapı alanı ilan edilmesi için çabamız sürüyor. Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç ve Bursa milletvekillerimiz başta olmak üzere bu konuda büyük destek görüyoruz” dedi.

 

 

"SİYASETİ BELEDİYECİLİĞE KARIŞTIRMIYORUZ"

 

 

MHP Bursa Milletvekilleri İsmet Büyükataman ve Necati Özensoy ile de bu projeyi görüşmek ve desteklerini almak istediğini savunan Yılmaz, “Siyaseti belediyeciliğe karıştırmıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, makamlar gelip geçicidir. Hizmetler kalıcıdır. Gemlik’e kalıcı eserler bırakmak, gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz, daha güvenli bir Gemlik bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu. Gemlik Lisesinin yıkılıp yeniden yapılabilmesi için 14 Şubat’ta Bursa Valiliği ile protokol imzalayacaklarını hatırlatan Yılmaz, okullara yönelik spor salonları konusunda da duyarlı olduklarını bildirdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —