Tarih: 09.01.2012 14:28

Geliştirdiği yazılımla dünya ikincisi oldu

Facebook Twitter Linked-in

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Eray Arslan geliştirdiği Sanal Hareket Algılayıcı isimli yazılımıyla dünya ikincisi oldu. 

SAÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Eray Arslan, geliştirdiği Sanal Hareket Algılayıcı isimli yazılımıyla, MEF Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye ikincisi, ardından e-Biko tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmada ise Yazılım Geliştirme Alanında dünya ikincisi seçildi. 

 

 

"BASİT BİR KAMERA BİLE AYIRT EDİLEBİLİR"

 

 

Eray Arslan geliştirdiği yazılım hakkında şöyle dedi: "Hiçbir aparat, hiçbir eklenti gerektirmeksizin bir kameranın, hareketlerini algılamasını sağlayan bir yazılım yaptım. Bu sayede, basit bir web kamerasını bile güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. En ufak bir kıpırdamayı bile algılayabiliyor. Mesela basit bir web kamerası 10 metreden fazla mesafeyi göremezken, bu yazılım sayesinde 200 metre ötedeki bir kol hareketini bile algılayıp size gösterebilir."

 

 

SINIR GÜVENLİKLERİNDE KULLANILABİLİR 

 

 

Bu yazılımın pek çok alanda kullanılabileceğini ifade eden Eray Arslan, şunları söyledi: "Bu yazılım sayesinde basit bir kamerayı bile güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. Hatta basit bir web kamerasını internet üzerinden yayın yapar hale getirdiğinizde, internetin bulunduğu her yerden tüm hareketleri izleyebilirsiniz. Futbol maçlarında ofsayt pozisyonunu belirlemek için kullanılabilir. Hareketleri algılayarak, hangi futbolcunun önde olduğu tespit edilebilir."

Bu yazılımın ayrıca MOBESE'lere entegre edilerek kullanılabileceğini anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mesela, güvenlik kameraları incelenirken, küçük hareketler gözden kaçabilir. Ancak, bu yazılım görüntüdeki en ufak hareketleri belirleyerek, daha rahat izlenim sağlıyor. 200 metre uzaklıktaki en ufak bir hareketi bile algıladığından sınır güvenliğinde de kullanılabilir."

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —