Tarih: 03.03.2018 14:07

Geleceğin rehberleri yetişiyor

Facebook Twitter Linked-in

Kentin vizyonuna önemli bir katkı sağlayan Edirne Kent Müzesi’nde deneyimli personellerden Müze hakkında eğitim alan öğrenciler, 3 haftanın sonunda sınıf arkadaşlarına rehberlik edecek. 
Geçtiğimiz yıl Edirne Belediyesinin bünyesinde faaliyete geçen ve kısa bir sürede Özel Müze Statüsü kazan Edirne Kent Müzesi, ‘Geleceğin Rehberleri’ni yetiştirmek için ilk adımı attı. Edirne Belediyesi tarafından yürütülecek olan ‘Geleceğin Rehberleri’ isimli program kapsamında Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 4. ve 7. sınıflardan belirlediği 20 öğrenci Edirne Kent Müzesi’nde, müzenin deneyimli ekibi tarafından müzede rehberlik eğitiminin ilk dersini aldı. Edirne Kent Müzesi’ni ilgiyle gezen öğrenciler, müze rehberlerinin verdiği bilgileri can kulağıyla dinledi, yaşadıkları kentin tarihini yakından tanıma fırsatı buldu. 
Gürkan, söz konusu eğitim programıyla öğrencilerde müze bilincin oluşturmayı ve müze ziyaretlerine teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bu eğitim programıyla çocuklarımız yaşadığı kent konusunda bilgi sahibi olacak, öğrencilerin Edirne kültürünün, gelenek ve göreneklerini tanımaları sağlanacak ve öğrenciler sanatsal aktivitelere teşvik edilmiş olacak" dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —