Tarih: 07.06.2012 14:52

GEKAP eğitimleri meyvelerini verdi!

Facebook Twitter Linked-in

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Gebze’de de çevre programı düzenlendi. Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda Gebzelilerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalar çerçevesinde açılan sergi beğeni topladı. Gebze Belediyesi’nin marka projesi Geri Kazanım Projesi (GEKAP) kapsamında okullarda verilen eğitimler meyvelerini verdi. Yıl boyunca verilen çevre duyarlılığı ve geri kazanım eğitimlerine katılan öğrencilerin geri kazanılan eşyalardan yapılan eserlerin yer aldığı geri kazanım sergisini protokol ve vatandaşlar ilgiyle gezdi.

 

 

PROTOKOL KATILDI

 

 

Eskihisar sahilinde gerçekleştirilen çevre yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’na geçen çevre gönüllüsü öğrencileri ilçe protokolü de yalnız bırakmadı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde yapılan çevre etkinliğine; Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, AK Parti İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Gebze Kent Konseyi Başkanı İbrahim Güngör, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Köşker, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran ve Ahmet Kisbet, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

SAĞLIK DEMEK

 

 

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve çevre duyarlılığı temalı farklı gösterilerin ilgiyle izlendiği çevre etkinliğinin açılışında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzelilere seslenerek vatandaşların çevreye karşı duyarlı olmalarını istedi. Köşker, “Çevre, insanın ve tüm canlı varlığının onsuz hayatını devam ettiremeyeceği, yaratanın bizlere bahşettiği eşsiz bir nimettir. İnsansız çevrenin bir anlamı olmadığı gibi, çevresiz insanın da bir anlamı yoktur. Çevre demek, hayat demektir. Çevre demek, temiz su, temiz gıda demektir. Çevre demek, sağlık demektir. Çevreye karşı işlenen suçların insanlığa karşı işlenen suçlardan farkı yoktur. Bugün dünyayı tehdit eden çevre sorunlarının önemli bir bölümü, bir sanayi şehri olan ilçemiz Gebze’de de değişik boyutlarda yaşanmaktadır.

 

 

 

KİRLİLİK AZALIYOR

 

 

Ancak burada sevinerek ifade etmek isterim ki; Gebze’mizde son yıllarda çevre kirliliğini önleme ve çevre sağlığı konusunda, çok önemli adımlar atılmıştır. Uzun yıllar boyunca, kent çöplüğü ve dere yataklarının neden olduğu çevre kirliliği bugün gündemimize yoktur. Doğalgaz kullanımı her geçen gün artarak hava kirliliği sorunu en aza indirilmiştir. Belediyemiz tarafından, Gebze’de ilk kez bu dönemde Alo Moloz Hattı ve Geri Kazanım Projesi hayata geçirilmiştir.

 

 

ÇEVRENİZİ SEVİN

 

 

Atık pil toplama kampanyaları başlatılmış, binlerce öğrencimize geri dönüşüm eğitimleri verilmiştir. İnşallah, Gebze’de sağlıklı, yaşanabilir bir kentleşmeyi sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bundan sonra da devam edecek, sanayi ve çevrenin barışık olduğu daha güzel bir Gebze hedefine ulaşacağız” dedi. Başkan Köşker’in ardından söz alan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ise, “Çevremizin güzel olması, sağlık açısından da çok önemli bir konu. Tüm vatandaşlarımızın çevre haftasını kutluyoruma. 7’den 70’e hepimizin çevreyi sevmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Etkinlik sonunda, okullar arasında düzenlenen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri protokol tarafından verildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —