Tarih: 26.05.2012 11:00

Geceleri sokakta titreyerek uyuyorlar!

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’ün İrşadiye köyünde tam bir yoksulluk ve çaresizlik dramı yaşanıyor. Geçen Nisan ayında evleri yanan 10 kişilik Yeni ailesi, o günden beri sokakta yaşıyor.

 

 

 

EVDE YANGIN

 

 

İbrahim Yeni(48) doğma büyüme İrşadiyeli. Günlük işlerde çalışıyor. Hiçbir sosyal güvencesi yok. Eşi Hatice Yeni(43) ve 8 çocuğunu çok güç koşullar altında geçindirmeye çalışan İbrahim Yeni, 7 Nisan 2012 tarihinde babadan kalma tek katlı evde elektrik kontağından çıkan yangından sonra iyice çıkmaza girdi. Yangında ev kullanılmaz hale geldi. Eşyaların büyük bölümü yandı.

 

 

 

SOKAKTA KALDILAR

 

 

Yangının ardından Yeni ailesine köy sakinleri sahip çıkmaya çalıştı. Ancak köydeki imkanlar çok sınırlıydı. Komşular tek gözlü bir baraka yaptılar. Oraya da sadece eşyalar sığıyordu. 10 kişilik aile, günün büyük bölümünü adeta sokakta geçiriyor. Günlerdir gece buz gibi soğukta titreyerek uyumaya çalışıyorlar. İbrahim Yeni, kendilerine yardım eli uzatılmasını, bu şartlar altında daha fazla tahammül edemeyeceklerini söylüyor. Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin bu aileye yardım etmesi isteniyor. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —