Tarih: 27.03.2013 11:49

Gebze’ye yeni kütüphane yeri!

Facebook Twitter Linked-in

Kutlama programına Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Gebzeİlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür, Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Tevhide Buğan, Gebze İlçe Müftüsü Recep Şükrü Balkan, protokol üyeleri ve değişik okullardan öğrenciler katıldı.

 

Halk Kütüphanesi Tevhide Buğan’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, toplum olarak okuma alışkanlığı kazanmanın önemine değinerek, “Bizler hayatın kalitesini ancak okuyarak, yeni şeyler öğrenerek artırabiliriz” dedi. Köşker, “Gebze’mize yakışmayan bir kütüphanemiz var. Gebze Belediyesi olarak ilçe halk kütüphanemize Akşemseddin Parkı’ndaki eski nikâh salonunun bulunduğu yeri tahsis edeceğiz” dedi. 

 

Her fırsatta kitap okumalıyız

 

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ise; kütüphanelerin yazılmış olan eserlerin olduğu ve korunduğu birer kültür hazineleri olduğunu söyledi. Kaymakam Karabulut, “Bu nedenle buraları gözümüz gibi korumalıyız. Millet olarak okumama huyumuz var. Bunu önlemek için her fırsatta kitap okumalıyız” dedi. Gösterilerin ardından Kütüphaneler Haftası’nda en çok kitap okuyan vatandaşlarla okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —