Tarih: 19.07.2012 14:55

Gebze’ye üniversite de metro da şart!

Facebook Twitter Linked-in

GTO Başkanlığında Holiday INN Otel’de gerçekleştirilen paneli GTO Başkanı Nail Çiler yönetti. Panele konuşmacı olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Yard, Doç. Dr. Cengiz Sunay TCDD birinci bölge müdürü Hasan Gedikli katıldı. 

Panele ayrıca Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye genel sekreter yardımcısı Tahir Büyükakın, TÜKSİAD Başkanı ve Gebze SİAD’lar Birliği dönem başkanı Kaşif Şahinkesen, Gebze Emniyet Müdürü A. Kadir Demir, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Salih Işık, Gebze Kent Konseyi Başkanı İbrahim Güngör, OSB ve STK temsilcileri katıldı. 

 

 

Panelin ilk konuşmasını GTO Başkanı Nail Çiler yaptı. Gebze’nin ulaşım açısından bir çekim merkezi olduğunu söyleyen GTO Başkanı Nail Çiler, “Bu bölgeden kargo uçakla 4-4,5 saatte dünyanın 53 ülkesine ulaşma şansınız var. Dilovası’ndaki 13 liman ile Körfez geçişi ve Marmaray’ı da buna ilave ederseniz bölgenin önemi daha da artıyor. Bölgemizde ayrıca 13 OSB ve 2 vergi dairesi ile TÜBİTAK, GYTE, TÜSSİDE ve Muallimköy’e kurulacak bilişim vadisi de var” dedi.  

 

 

Göreve geldikleri günden beri üniversite konusunda 488 haber yapıldığını söyleyen GTO Başkanı Nail Çiler, siyasilerin kolay yolu seçtiğine dikkat çekerek, “GYTE dışında yeni bir üniversite istiyoruz. Ayrıca bu üniversitede ihtiyaç olan bölümler olsun, ihtiyaç olmayan bir bölümün açılmasının Gebze’ye hiçbir katkısı olmaz” dedi. 

 

 

 

GEBZE BU GÜÇLE HERŞEYİ ALIR!

 

 

 

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise, Gebze’nin bu güç ile hiçbir siyasi desteğe ihtiyacı olmadığını söyledi.  Gebze Belediyesi’nin internet sitesinde Gebze’nin ulaşım Master Planı ile ilgili hiçbir şey bulamadığını söyleyen Ilıcalı, “Gebze Belediye başkanının da burada olmasını çok isterdim ama ne yazık ki kendisini burada göremiyorum” dedi. Gebze’den ayrılan dört ilçeyi her zaman bir bütün olarak ele almak gerektiğini söyleyen Ilıcalı, “1975 yılında benim de ilk görev yerim Gebze adliyesi idi ama bugün Gebze’nin geldiği nokta beni son derece heyecanlandırdı. Bilim, tarih, sanayi ve her şey burada…Türkriye’nin 81 ilini dolaşıyorum ama böyle bir gücü hiçbir yerde göremedim. Gebze için önce çok iyi bir ulaşım master planları yapılmalı. Gerek üniversite, gerekse metro için uzun uzun raporlar yazmaya gerek yok. Bunları sayın başbakana iletin en kısa sürede sonuç alırsınız” dedi. 

 

 

 

GEBZE BU POTANSİYELLE İL OLMASI GEREKİR!

 

 

 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Cengiz Sunay da, geçmişte 10 yıl Gebze’de yaşadığını ve Gebze’nin sorunlarına yabancı olmadığını ifade etti. Gebze’nin artan nüfusu ile sorunlarının da çoğaldığına dikkat çeken Sunay, “Gebze’nin bu potansiyel ile mutlaka il olması gerekir” dedi. Üniversite’nin Gebze’ye şart olduğunu da ifade eden Sunay, “Üniversite olması o şehre karşı insanların aidiyet duygusunu da geliştiriyor. Ayrıca üniversiteler kent kültürlerinin oluştuğu merkezlerde kurulursa çok daha iyi olur. Bugün bakıldığında Gebze üniversiteyi fazlasıyla hak ediyor, bunun aksini düşünen varsa bunu da bize ispat etmelidir” diye konuştu.  

 

 

 

TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli de, 2013 yılında metro açılışının, 2014 yılında da Ankara-Pendik hızlı tren hattının hizmete açılacağını söyledi. Demir yollarının her geçen gün kendisini yenilediğini ve gücüne güç katığını söyleyen Gedikli, hızlı tren istasyonlarından birinin de Gebze’de olacağına dikkat çekti. 

Konuşmaların ardından katılımcıların çeşitli konulardaki sorularını cevaplandıran panelistler, Gebze’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Panelistlere, programa katılan protokol davetlileri tarafından teşekkür plaketi verildi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —